Besparing

Een waterontharder biedt een tal van voordelen. Ondanks dat de waterontharder bij aanschaf relatief veel geld kost, bespaart u er uiteindelijk juist heel veel geld mee. Zo kunt u bijvoorbeeld geld besparen op zeepproducten en huishoudelijke apparaten, maar ook op energie!

Energiebesparing

Water zonder kalk zorgt voor energiebesparing. De hoeveelheid van deze energiebesparing is afhankelijk van de grootte van uw huishouden, en de waterhardheid in uw regio. Hoe groter de gezinssamenstelling, hoe meer energie u kunt besparen. Doordat het water onthard wordt, kan er gas bespaard worden. Jaarlijks kan dit wel rond de 7 m3 per persoon aan gas schelen. Verwarmingselementen in huishoudelijke apparaten worden verslechterd door kalkaanslag. De elementen kunnen minder goed werken, waardoor het langer duurt voordat de apparatuur is opgewarmd. Hoe meer kalkaanslag, hoe langer het duurt voordat de apparaten volledig werken, waardoor er onnodig veel energie verbruikt wordt. Dit zorgt voor rendementsverlies. Het rendement op alle apparatuur wordt verminderd door kalkaanslag, bijvoorbeeld in de verwarmingen, de waterkoker, de vaatwasser, wasmachine en koffiezetapparaat.

Verlenging van de levensduur

Doordat het rendement van huishoudelijke apparaten door de waterontharding verbeterd wordt, zullen deze apparaten ook een langere levensduur hebben. Dit is vaak ook een van de belangrijkste redenen voor mensen om een waterontharder aan te schaffen. Als er sprake is van hard water, hoopt de kalk zich op in de leidingen van huishoudelijke apparaten. Hierdoor zullen zij op den duur schade aanrichten, en ervoor zorgen dat de apparaten eerder vervangen moeten worden. Met een waterontharder kunnen de apparaten als een wasmachine of vaatwasmachine tot wel jaren langer meegaan. Hierdoor bespaart u een hoop geld, omdat u niet gelijk een nieuw apparaat hoeft aan te schaffen. Niet alleen de elektronische apparaten blijven langer mooi met een waterontharder, ook uw keuken en sanitair in de badkamer zullen langer mooi blijven, waardoor u ze minder snel wilt vervangen.

Besparing op huishoudelijke producten

Een andere besparing van kosten is op de aanschaf van zeep- en schoonmaakproducten. Doordat u na aanschaf van een waterontharder zacht water heeft, kunt u de hoeveelheden van wasmiddel, vaatwaspoeder, shampoo en zeep fors verminderen. U hoeft nu nog maar de helft van de normale hoeveelheid te gebruiken. Het water zorgt voor een zachte huid, waardoor bodylotion, conditioner en wasverzachter ook niet meer nodig zijn. Ook voor mensen met een gevoelige huid of eczeem kan een waterontharder geld besparen. Het zachte water verminderd vaak de klachten, omdat de huid minder snel uitdroogt. Hierdoor kunnen dure crèmes of zalven ook overbodig worden.

Kalk is vaak erg hardnekkig en komt niet zomaar los van een ondergrond. Door de aanschaf van een waterontharder hoeft u geen schoonmaakproducten meer te kopen om de kalk van uw badkamer- of keukenmeubel af te poetsen. Zacht water droogt streep loos op, dus naast de besparing van geld bespaart het u ook nog eens tijd!

Geen bronwater meer nodig

Alhoewel de aanschaf van bronwater in flessen niet de duurste aankoop is, kan het al met al toch flink wat geld besparen. Als u de smaak van het normale kraanwater niet lekker vond en flessen kocht, zal een waterontharder een perfecte oplossing zijn. De waterontharder is dan ook een stuk duurzamer en milieuvriendelijker, u hoeft niet meer (plastic) flessen te kopen.

Scroll naar boven