De voordelen van een waterontharder bij eczeem

eczeem

Welkom op de blog van Aquaverzachter! Vandaag willen we het hebben over een onderwerp dat veel mensen raakt: eczeem. Wist je dat een waterontharder kan helpen bij het verminderen van de symptomen van eczeem? Ja, je leest het goed! In deze blog leggen we uit hoe een waterontharder kan bijdragen aan een gezondere huid en een aangenamer leven voor mensen met eczeem.

Wat is eczeem?

Eczeem is een chronische huidaandoening die gekenmerkt wordt door droge, jeukende en ontstoken huid. Het kan erg ongemakkelijk zijn en het dagelijks leven behoorlijk verstoren. Eczeem kan verschillende oorzaken hebben, waaronder genetische factoren, allergieën en irriterende stoffen. Een van de factoren die vaak over het hoofd wordt gezien, is de rol van hard water.

Hard water is niet goed voor de huid

Hard water bevat een hoge concentratie aan mineralen zoals calcium en magnesium. Hoewel deze mineralen op zichzelf niet schadelijk zijn, kunnen ze wel problemen veroorzaken als ze in contact komen met de huid. Hier zijn enkele manieren waarop hard water de huid kan beïnvloeden:

1. Droge huid: Hard water kan de natuurlijke oliën van de huid verwijderen, wat leidt tot droogheid en irritatie.

2. Zeepresten: Hard water maakt het moeilijker om zeep en shampoo volledig af te spoelen, waardoor residuen op de huid achterblijven. Deze residuen kunnen de huid irriteren en eczeem verergeren.

3. Barrièrefunctie: Hard water kan de beschermende barrièrefunctie van de huid aantasten, waardoor de huid gevoeliger wordt voor irriterende stoffen en allergenen.

Wat is de functie van een waterontharder?

Een waterontharder verwijdert overtollige mineralen uit het water, waardoor het water zachter wordt. Dit kan verschillende voordelen hebben voor mensen met eczeem:

1. Hydratatie van de huid: Zacht water helpt de huid gehydrateerd te houden door het behouden van de natuurlijke oliën. Dit kan de droogheid en schilfering van de huid verminderen.

2. Minder irritatie: Doordat zacht water minder zeepresten achterlaat, wordt de huid minder geïrriteerd. Dit kan helpen om jeuk en roodheid te verminderen.

3. Verbeterde barrière: Door het verminderen van de negatieve impact van hard water op de huidbarrière, kan zacht water bijdragen aan een sterkere en gezondere huid die beter bestand is tegen eczeem triggers.

Ervaringen uit de praktijk

Veel van onze klanten hebben positieve ervaringen gedeeld over het gebruik van een waterontharder in hun strijd tegen eczeem. Ze merken op dat hun huid minder droog aanvoelt, dat ze minder jeuk hebben en dat hun eczeem op de lange termijn minder vaak opvlamt. Bij Maria uit Leeuwarden is haar eczeem zelfs helemaal verdwenen!

Eenvoudige oplossingen, grote verschillen

Het installeren van een waterontharder is een eenvoudige maar effectieve oplossing om de impact van hard water op je huid te verminderen. Bij Aquaverzachter hebben we een breed scala aan waterontharders die passen bij verschillende behoeften en budgetten. Ons team van experts staat klaar om je te adviseren over de beste oplossing voor jouw situatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. Bezoek onze website of bel ons voor meer informatie. Samen kunnen we werken aan een comfortabelere en gezondere huid.

Scroll naar boven