Wat is de beste plek voor een waterontharder?

Een waterontharder is een fantastische investering voor je huis. Het verlengt de levensduur van je apparaten, het zorgt voor zachter water, waardoor je huid en haar beter aanvoelen en je minder schoonmaakmiddelen hoeft te gebruiken. Maar waar plaats je zo’n waterontharder nu het beste? Als medewerker van Aquaverzachter help ik je graag verder.

Nabij de hoofdwaterleiding

De meest logische plek voor een waterontharder is in de buurt van de hoofdwaterleiding van je huis. Dit is meestal in de kelder, kruipruimte of meterkast. Door de ontharder direct na de hoofdwaterleiding te plaatsen, zorg je ervoor dat al het binnenkomende water wordt onthard. Dit helpt om het maximale voordeel uit je investering te halen.

Beschikbaarheid van afvoer en stroom

Daarnaast heeft een waterontharder zowel een stroomvoorziening als een afvoer nodig. Bij de installatie moet het spoelwater ergens naartoe kunnen. Dit kan een afvoer in de kelder zijn of een ander nabijgelegen afvoerpunt. Bovendien moet er een stroompunt aanwezig zijn om de ontharder te laten werken. Controleer of beide voorzieningen beschikbaar zijn op de plek waar je de ontharder wilt installeren.

Gemakkelijke toegang

Hoewel een waterontharder weinig onderhoud nodig heeft, is het handig als de plek waar hij staat gemakkelijk bereikbaar is voor eventuele controles of onderhoud. Denk hierbij aan het bijvullen van het zoutreservoir. Plaats de ontharder daarom niet op een plek die moeilijk bereikbaar is, zoals een krappe kruipruimte.

Bescherming tegen extreme temperaturen

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ruimte waar je de waterontharder plaatst, beschermd is tegen extreme temperaturen. Dit betekent dat het er niet te heet of te koud mag worden. In een onverwarmde schuur kan het bijvoorbeeld ’s winters te koud worden, wat de werking van de ontharder kan beïnvloeden. Een plek binnenshuis, zoals de kelder of meterkast, is vaak ideaal omdat hier de temperatuur stabieler is.

Veelgemaakte fouten

Er zijn enkele veelgemaakte fouten die je kunt voorkomen bij het kiezen van de plek voor je waterontharder. Het buiten plaatsen van de ontharder lijkt misschien handig, maar buiten is hij blootgesteld aan weersinvloeden, wat kan leiden tot schade. Ook het plaatsen van de ontharder te ver van de hoofdwaterleiding kan resulteren in extra kosten voor het aanleggen van leidingen en mogelijke drukproblemen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de beschikbaarheid van stroom en afvoer. Vergeet niet te controleren of er een stroomvoorziening en afvoer in de buurt zijn.

Positieve klantervaring

Onze klant Karin uit Lelystad was erg blij met haar keuze voor een waterontharder van Aquaverzachter: “Sinds we de waterontharder hebben laten installeren, merken we echt het verschil. Onze apparaten gaan langer mee, en we hebben minder last van kalkaanslag. De service van Aquaverzachter was uitstekend, ze hielpen ons bij elke stap!”

Neem contact op met onze professionals

De beste plek voor een waterontharder is dus in de buurt van de hoofdwaterleiding, met beschikbaarheid van stroom en afvoer, gemakkelijke toegang en bescherming tegen extreme temperaturen. Dit zorgt ervoor dat je waterontharder optimaal kan functioneren en jij alle voordelen ervaart van heerlijk zacht water. Wil je meer weten over de beste plek voor jouw waterontharder of heb je andere vragen? Neem gerust contact op met Aquaverzachter. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte oplossing voor jouw situatie.

Scroll naar boven