Installatie

Nadat u hebt gekozen voor de aanschaf van een waterontharder, zal deze geïnstalleerd worden. U kunt ervoor kiezen om dit over te laten aan de specialisten, of om de waterontharder zelf te installeren. De bedrijven die aangesloten zijn bij Aquaverzachter.nl bieden de prijzen aan inclusief installatie. Zo hoeft u nooit extra voorrijkosten te betalen, en weet u precies waar u aan toe bent. Als u handig bent en de waterontharder zelf wilt installeren, krijgt u daar natuurlijk een aangepaste prijs voor. U ontvangt zelfs een installatiegids, waarbij u stap voor stap wordt uitgelegd hoe u de waterontharder kunt plaatsen.

Voorbereiding van de installatie

De installatietijd voor een waterontharder ligt tussen 1.5 en 3 uur. Dit is natuurlijk afhankelijk van het model waterontharder, het aantal cilinders en de locatie waar de waterontharder geplaatst zal worden. Houdt er ook rekening mee dat het water er tijdens de installatie ook even vanaf gaat. Het is dus niet handig om van tevoren de was- of vaatwasmachine aan te zetten.

Installatie in de meterkast

De compacte waterontharders van Aquaverzachter.nl worden vaak in de meterkast geplaatst. Een veel gestelde vraag is of dit wel mag. Als een huis opgeleverd is, wordt er vaak gezegd dat er niks in de meterkast mag komen te staan. Dit geldt echter alleen voor de oplevering. Na de oplevering zijn er geen wettelijke regelgevingen meer voor de inrichting van de meterkast. Een waterontharder mag wel in de meterkast geplaatst worden, zolang de meterkast zo veilig mogelijk ingericht wordt. Hier wordt tijdens de installatie natuurlijk rekening mee gehouden. Er is een minimale kans dat de waterontharder zal lekken, evenveel kans als dat uw normale leidingen dit gaan doen. Er zit op waterontharders vaak een overloop ingebouwd, zodat het water niet op een andere manier weg kan dan via de overloop. De meterkast is vaak een toegankelijke ruimte, zodat de waterontharder en zoutbak eenvoudig bijgevuld kunnen worden. Ook de watermeter zit vaak in de meterkast, waardoor de waterontharder zo dicht mogelijk na de watermeter geplaatst wordt.

Andere locaties voor de installatie

Naast de meterkast kan de waterontharder op veel meer locaties geplaatst worden. De toestellen van Aquaverzachter.nl werken volledig zonder stroom, waardoor het apparaat niet afhankelijk is van een stopcontact. Hierdoor kan een waterontharder bijvoorbeeld ook onder de trap, in een kast of in de garage geplaatst worden. Soms zit de watermeter in de kruipruimte of een waterput, hier kan de waterontharder ook eenvoudig geplaatst worden. Op deze plekken is het lastiger om de zoutbak te plaatsen, omdat tijdens het vullen van het zout de kruipruimte elke keer open zou moeten. Gelukkig kunnen de waterontharder en de zoutbak enkele meters uit elkaar geplaatst worden. Zo kunnen onze bedrijven bijvoorbeeld de waterontharder in de kruipruimte plaatsen en de zoutbak in de meterkast. De waterontharder en de zoutbak zijn in verbinding door een dun slangetje. Doordat het apparaat op waterdruk werkt, kunnen de ontharder en de zoutbak wel twee meter hoog en vijf meter ver uit elkaar geplaatst worden.

Scroll naar boven