Milieubewust

Bent u al bezig om uw ecologische voetafdruk zo veel mogelijk te verkleinen? Misschien heeft u uw huis al goed geïsoleerd, rijdt u elektrisch en heeft u zonnepanelen of een warmtepomp. Een waterontharder biedt ook veel voordelen op het gebied van duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Duurzame waterontharders

De waterontharders van Aquaverzachter.nl zijn duurzaam en milieubewust. Dit komt omdat de waterontharders ervoor zorgen dat de levensduur van andere apparaten wordt verlengd, en u door de waterontharder heel veel kunt besparen op zeep- en schoonmaakproducten. Door kalkaanslag hebben apparaten meer vermogen nodig om goed te werken. Dit extra vermogen kan soms wel 20 procent meer zijn. Het duurt langer voor de warmte om door de kalkaanslag heen te komen, waardoor er onnodig veel energie wordt gebruikt. Met de installatie van de waterontharder wordt er minder elektriciteit verbruikt, waardoor de uitstoot van kooldioxide ook weer verminderd.

Milieubewust huishouden

Kalkaanslag kan de levensduur van uw huishoudelijke apparaten met wel dertig procent verkorten! Met een waterontharder wordt de levensduur juist verlengd, naar de levensduur waarvoor het product ontworpen is. Dit is niet alleen beter voor uw portemonnee, omdat u minder vaak nieuwe apparaten aanschaft, maar ook voor het milieu. U gooit minder snel apparaten weg, en het elektronische afval wordt daardoor verminderd. Zo ontstaat er een kleinere afvalberg, omdat apparaten langer mee gaan en er minder geproduceerd en gerecycled moeten worden.

Omdat de waterontharder het water zacht maakt, kunt u de zeepproducten en schoonmaakmiddelen met ongeveer een helft verminderen. U hoeft geen antikalk middelen meer hoeft aan te schaffen. De besparing op deze producten dragen bij aan een milieubewust leven, omdat het veelal plastic verpakkingen bevat. Als er geen kalk meer in het water zit, wordt uw haar lichter, de huid minder droog, en kunnen huidproblemen verbeterd worden. Textiel wordt zachter en slijt minder. Zo heeft u geen last meer van kalkafzetting in apparaten, sanitair, ramen of de auto.

Minder zoutgebruik

Het zout dat wordt gebruikt voor de regeneratiebeurt is gemaakt van zuiver zout. Het verschil tussen dit zout en gewoon keukenzout, is het feit dat regeneratiezout met hoge druk geperst is. Dit zout gaat lang mee en zal nooit klonterig worden. De waterontharders van Aquaverzachter.nl zijn compact en verbruiken een minimale hoeveelheid zout. Steeds meer mensen houden rekening met hun CO2-uitstoot en willen hun steentje bijdragen aan een beter milieu. Om deze reden worden waterontharders ook steeds populairder. En dan is het wel een mooie bijkomstigheid als de waterontharder op lange termijn ook nog eens goed is voor de portemonnee. U heeft bijvoorbeeld geen wasverzachter of zout voor de vaatwasser meer nodig. Hierdoor komen er ook minder schadelijke stoffen in het afvalwater terecht. Wasgoed is makkelijker te strijken, en ook uw kleding en textiel gaan langer mee. De CO2 uitstoot wordt verkleind omdat u minder elektriciteit gebruikt. Daardoor bespaart u uiteindelijk veel kosten op de energierekening.

Impact van hard water

Water met kalk kan ook een impact hebben op het milieu, er zit namelijk meer calcium en magnesium in. Dit is van zichzelf niet slecht voor het milieu, maar omdat het zo hardnekkig is, moet er wel meer schoonmaakmiddelen aan te pas komen. Voor kalk zijn soms agressieve schoonmaakmiddelen nodig, die niet milieuvriendelijk zijn. Doordat kalk de huid uitdroogt, heeft u meer producten als bodylotion, zeep, conditioner, shampoo of crèmes nodig. Kalk heeft veel effect op de leidingen en elektrische apparaten. Door een waterontharder aan te schaffen heeft u veel minder producten nodig, wat duurzamer en goedkoper is. Door de kalkaanslag hebben apparaten meer stroom nodig en werken ze minder goed, omdat er meer tijd nodig is om op te warmen.

Duurzaam én milieuvriendelijk

Waterontharders zijn vaak duurzaam, maar niet alle waterontharders zijn milieuvriendelijk. Milieuvriendelijke waterontharders, zoals de toestellen die via Aquaverzachter.nl geplaatst worden, gebruiken geen elektriciteit, minder water en werken volledig op de waterdruk in de leidingen.

Niet alle waterontharders zijn even milieuvriendelijk. Er zijn ook elektrische waterontharders die met chloor spoelen, en op veel andere plekken in de wereld geproduceerd worden. De waterontharders van de bedrijven die bij Aquaverzachter.nl aangesloten zijn, zijn de zuinigste op de markt. Deze waterontharders spoelen met een klein beetje zout, dit is het enige wat uiteindelijk in het afvalwater terechtkomt. Dit zoutgebruik en ook het watergebruik worden beperkt omdat de waterontharders erg zuinig zijn. Daarnaast is zout een natuurproduct, en is het niet schadelijk voor het milieu. Aquaverzachter.nl hecht veel waarde aan milieuvriendelijkheid, en werkt samen met bedrijven die dat ook hoog in het vaandel hebben staan. De onderdelen voor de waterontharders worden daarom in Nederland en België gemaakt, zodat ze niet al een lange reis hebben moeten maken. Zo proberen we allemaal bij te dragen aan onze ecologische voetstap.

Scroll naar boven