Prijsindicatie

De kosten van een waterontharder hangen af van meerdere factoren. Zo is het belangrijk om te weten hoeveel water er jaarlijks gebruikt wordt, en wat de grootte is van het huishouden. Er zijn ook verschillende waterontharders, waardoor de prijs erg kan verschillen.

Mechanische waterontharders

De waterontharders die via Aquaverzachter.nl geplaatst worden, zijn mechanische toestellen. Dit betekent dat de toestellen volledig stroomloos zijn, en werken op de waterdruk. Deze toestellen zijn vaak goedkoper dan elektronische toestellen, omdat er geen terugkerende elektriciteitskosten zijn.

De modellen

Voor een huishouden dat bestaat uit 1 tot 4 personen, wordt het simplex model aangeraden. Dit toestel bestaat uit een enkele cilinder en is voldoende voor een klein huishouden. De mechanische simplex kost ongeveer 1600 euro, inclusief montage. Voor grotere huishoudens, van meer dan vier personen, is er een duplex model. Dit model met twee cilinders bedraagt ongeveer 2000 euro inclusief montage. U kunt er met een klein huishouden natuurlijk ook voor kiezen om een duplex model aan te schaffen, zodat u altijd zacht water ter beschikking heeft.

Terugkerende kosten

Naast de grootste investering, de aanschaf, zijn er nog enkele terugkerende kosten voor de waterontharder. De zoutbak moet eens in de paar maanden bijgevuld worden, afhankelijk van het watergebruik. Er zijn verschillende maten van zoutbakken, afhankelijk van de ruimte en het aantal personen. Men gebruikt gemiddeld 20-25kg zout per persoon, per jaar. Een zak zout van 25 kilo bedraagt rond de 10-15 euro.

Daarnaast wordt er ook geadviseerd om periodiek onderhoud af te nemen, zodat het toestel altijd optimaal in werking is. De meeste bedrijven bieden jaarlijks of tweejaarlijks een onderhoudsbeurt aan. Dit onderhoud bedraagt ongeveer 70-100 euro. Er zijn bedrijven die met contracten werken, waardoor u verplicht bent om het onderhoud af te nemen. Wij van Aquaverzachter.nl adviseren om wel onderhoud aan uw waterontharder te laten plegen. Het apparaat kan bij goed gebruik en onderhoud wel 20-25 jaar meegaan.

Inbegrepen kosten

De eerdergenoemde bedragen van 1600 en 2000 euro zijn inclusief montage en btw. Mocht u de ontharder zelf willen installeren, dan kunt u daar natuurlijk korting voor krijgen. Er worden door de bij Aquaverzachter.nl aangesloten bedrijven geen voorrijkosten berekend. Zo weet u zeker dat u op elke locatie dezelfde prijs doorberekend krijgt.

Als u met meerdere buren of kennissen een waterontharder aanschaft, kunt u hiervoor ook een groepskorting krijgen. Zo is het voor iedereen voordeliger, u profiteert van een mooie prijs, en de bedrijven hoeven minder kilometers te maken.

Bent u als zakelijke afnemer geïnteresseerd in het aanschaffen van een of meerdere waterontharders? Uiteraard kunt u de waterontharders voor een gereduceerde prijs aanschaffen. Laat uw gegevens achter via het contactformulier, zodat wij u in contact kunnen brengen met specialisten.

Scroll naar boven