Ontdek de voordelen

Door een waterontharder te installeren zult u ontzettend veel voordelen ervaren.
Zo zijn er voordelen voor uw huid, apparaten en natuurlijk ook voor uw portemonnee.

Een langere levensduur op apparaten

Een van de belangrijkste redenen voor mensen om een waterontharder aan te schaffen, is het verlengen van de levensduur van elektrische apparaten. Alle apparaten die water verwarmen, zoals; koffiezetapparaten, vaatwassers, wasmachines, cookers of cv-ketels zullen een langere levensduur hebben. Zonder waterontharder hoopt de kalk zich vaak op in de leidingen van zulke apparaten, waardoor ze eerder vervangen dienen te worden. Niet alleen uw elektronische apparaten profiteren van een waterontharder, uw sanitair en keuken blijven ook veel mooier als ze kalkvrij zijn. Hierdoor hoeft u deze minder snel schoon te maken. De douche en badkamer hoeven niet meer gedroogd te worden na het douchen. De tegels blijven mooi en kalkvrij. Zonder kalk hecht vuil zich ook minder goed aan oppervlakten, waardoor de badkamer mooi blijft glanzen. Ook de leidingen blijven schoon, waardoor de doorstroom beter is en er geen ontstoppingen door de kalk zullen ontstaan.

Beter voor de huid

Uw huid droogt minder snel uit na het douchen, en zorgt voor een heerlijk zacht gevoel. Huidproblemen als eczeem of psoriasis kunnen ook verminderen, omdat kalk de huid niet meer uitdroogt. Dit zorgt voor minder irritaties en soms zelfs een verdwijning van de problemen. Om deze reden wordt een waterontharder ook wel eens aangeraden door een huisarts. Ook mensen van wie de huid snel droog is, zullen het zachte water als fijn ervaren. Hierdoor zijn dure crèmes ook niet meer nodig.

Korte terugverdientijd

De terugverdientijd van de ontharder is altijd afhankelijk van het model, de keuze voor elektrisch of mechanisch en het waterverbruik. Door alle besparingen van de waterontharder op te tellen kunt u gemiddeld in 4 jaar tijd de waterontharder terugverdienen. Als u eerder altijd flessen water kocht om te drinken, dan zal de terugverdientijd nog minder worden. Een waterontharder kan, mitst goed onderhouden, wel 20 of 25 jaar meegaan. Dat is de investering dus zeker waard!

Minder schoonmaken

De douche en badkamer hoeven niet meer gedroogd te worden na het douchen. De tegels blijven mooi en kalkvrij. Zonder kalk hecht vuil zich ook minder goed aan oppervlakten, waardoor de badkamer mooi blijft glanzen. Als u de auto of ramen aan het wassen bent kunt u deze gewoon op laten drogen. Doordat er geen kalk meer in het water zit zullen de oppervlakten streep loos opdrogen. Door de verdwijning van kalk bent u minder lang bezig met schoonmaken en boenen. Bestaande kalkaanslag zal op gegeven moment ook slijten.

Smaak van water

Kalk is heel bepalend voor de smaak van het water. Er zijn veel mensen die dit water niet lekker vinden. Door de kalk uit het water te halen zal de smaak veranderen. Smaak verschilt natuurlijk per persoon, maar het kalkvrije water wordt vaak meer gewaardeerd. Dit scheelt heel veel kosten als u normaal gesproken bronwater in flessen kocht. En dat is vervolgens weer een stukje duurzamer. Ook in uw koffie of thee zult u het verschil merken. Er zal geen olieachtig laagje meer vormen op de koffie en thee.

Besparing op producten

Naast de besparing op dure huid crèmes zorgt een waterontharder ook voor een besparing op zeepproducten. Door het zachte water heeft u veel kleinere hoeveelheden nodig van uw wasmiddel, shampoo of zeep. Omdat het zachte water uw huid zacht maakt, heeft u ook geen wasverzachter, conditioner of bodylotion nodig. Ook uw vaatwasser heeft baat bij een waterontharder. Zo hoeft u nog maar slechts een klein beetje vaatwaspoeder te gebruiken, en vult u geen zout meer bij. Hierdoor komt uw servies mooier uit de vaatwasser. Zo zitten er geen strepen of waas meer op uw servies. Zacht water zorgt voor een vlek verwijderend vermogen. Daarnaast hoeft u geen antikalk middelen meer te gebruiken, wat ook jaarlijks veel geld kan besparen.

Scroll naar boven