Waterontharder Eindhoven

Goed plan!

Langere levensduur

Langere levensduur van huishoudelijke apparaten

Zachte huid

Zachtere huid, minder huidproblemen

Kostenbesparing

Besparing op zeepproducten en meer

Duurzaam

Duurzame apparaten, zonder stroom

Prijsopgave?

Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Populair in Eindhoven en omgeving

Is er bij u thuis in Eindhoven sprake van hard water? Vindt u het vervelend om de waterkoker te moeten ontkalken, of de kalkvlekken in de badkamer schoon te poetsen? Met een waterontharder zult u deze problemen niet meer hebben. Een waterontharder haalt kalk uit uw water, wat vele voordelen oplevert. In Eindhoven laten steeds meer mensen een waterontharder plaatsen. Waterontharders zijn de afgelopen jaren in Nederland steeds populairder geworden, omdat het product zoveel voordelen biedt.

De werking van een waterontharder

Een waterontharder haalt door middel van een ionen-uitwisseling kalk uit uw water. De cilinder waar het water doorheen stroomt is gevuld met hars, waar de kalk aan blijft plakken. Zo worden calcium en magnesium uit uw water onttrokken. De kalk wordt door middel van zout los gespoeld, wat vervolgens in het riool terecht komt.

Doordat er geen kalk meer in het water zit, zult u in Eindhoven veel voordelen in het huishouden gaan merken. Uiteindelijk zal de aanschaf van een waterontharder ook veel geld besparen. Elektronische apparaten als de vaatwasmachine of wasmachine zullen langer meegaan, maar ook de apparatuur van uw keuken of badkamer zullen minder snel vervangen hoeven te worden. Het zachte water zorgt voor een zachte was en is beter voor uw huid.

Nieuwbouw of verbouw in Eindhoven? Koop een waterontharder!

Heeft u een nieuw huis in Eindhoven gekocht, of bent u van plan uw huis te verbouwen? Dan is dit het voor u het juiste moment om een waterontharder aan te schaffen. In een nieuwe badkamer of nieuwe keuken zal geen kalk meer ontstaan na het installeren van een waterontharder.

Zakelijk bedrijf in Eindhoven?

Ook voor de zakelijke markt kunnen waterontharders geplaatst worden. Hiervoor zijn er speciale grotere toestellen die meer capaciteit aankunnen. Denk hierbij aan boerenbedrijven, sportverenigingen of andere zakelijke bedrijven in Eindhoven.

De werking van een waterontharder

Het water in Nederland is relatief hard. Vanaf 12dH wordt het water hard genoemd. Het water is hard omdat het in Nederland uit de grond komt. Hard water is niet ongezond, maar de hoeveelheid kalk wordt vaak als vervelend ervaren. Daarnaast zit er veel meer kalk in dan de mens nodig heeft. Om ervoor te zorgen dat er minder kalk in het water zit, kunt u kiezen voor een waterontharder.

Ionenuitwisseling

De waterontharder wordt gebruikt om calcium en magnesium uit ons water te filteren. Een waterontharder bestaat uit één of meerdere cilinders die gevuld zijn met hars. Deze natrium ionenhars werkt op basis van een ionen uitwisseling. De waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst, zodat al het water in uw huis in Eindhoven onthard wordt. Het water stroomt door de cilinder die gevuld is met de ionen hars bolletjes. De hars trekt de calcium en magnesium ionen aan, waardoor deze achter blijven plakken op de hars bolletjes, terwijl het nu schone water doorstroomt. Dit schone water bevat geen kalk meer en kan direct gebruikt worden. Er zit een besturingssysteem op de waterontharder, die precies bijhoudt hoeveel water erlangs is gekomen. Als er ongeveer een kuub water verbruikt is, zijn de harsbolletjes verzadigd en moeten deze gereinigd worden.

De regeneratie

Om zichzelf te reinigen, ook wel regenereren genoemd, sluit de cilinder zich door middel van een bypass af. Bij een enkele cilinder zal er op dit moment tijdelijk “normaal” water door stromen, bij een dubbele cilinder neemt de een het over van de ander. Het hars wordt schoongespoeld door een pekeloplossing, die uit de aangesloten zoutbak gehaald wordt. Deze zoutoplossing blijft ongeveer 10 minuten in de cilinder staan, zodat de kalk oplost. Deze oplossing zal vervolgens via een afvoer naar het riool gebracht worden. Hierna zal het systeem nog naspoelen met water, zodat er nooit zout in uw drinkwater terecht kan komen. Als de regeneratie klaar is kan het hele proces opnieuw beginnen.

water-moleculen

Waterontharder in Eindhoven

Als u in Eindhoven veel last heeft van kalk, is een waterontharder de ideale oplossing. De waterontharder biedt veel voordelen, voor zowel het huis als de mens. Zonder kalk gaan huishoudelijke apparaten langer mee, en zorgt de verdwijning van kalk voor een zachte huid. Mensen met huidproblemen kunnen ook baadt hebben bij een waterontharder. Kalk droogt de huid uit, dus water zonder kalk is zacht voor de huid. Ook de hoeveelheid zeep en schoonmaakproducten kunt u verminderen, waardoor u in kosten bespaard.

Woont u in Eindhoven in een gebied met veel kalk in het water? Een waterontharder zorgt ervoor dat kalk en magnesium uit uw water gehaald worden. Er zijn verschillende merken en uitvoeringen van waterontharders, maar ze hebben allemaal een gemeenschappelijk doel; uw water “zacht” maken. Water zonder kalk wordt ook wel zacht water genoemd, omdat het uw kleding en huid zachter laat aanvoelen. Wilt u zelf in Eindhoven de voordelen van het zachte water ervaren? Laat uw contactgegevens achter en ontdek de mogelijkheden.

klantenservice
hard water

Water met een hoge hardheid

In Nederland zijn er veel gebieden waar veel kalk in het water zit. Door het hele land zijn veel verschillen in de hardheid van het water. Hard water wordt gemeten op basis van Duitse hardheid (dH). Hoe hoger dit getal is, des te meer kalk er in het water zit. Als het water relatief zacht is, kan er nog wel sprake zijn van kalkaanslag. Waarschijnlijk kent u de nadelen van kalk. Kalk zorgt voor witte vlekken op glas of tegels, die er lastig af te poetsen zijn. Kalk komt niet alleen voor op zichtbare plekken, maar bijvoorbeeld ook binnenin uw apparatuur. De kalk hoopt zich op in leidingen of huishoudelijke apparaten die sneller vervangen zullen moeten worden dan de oorspronkelijke levensduur.

Vanaf een hardheid van 2,7dH kan er kalkaanslag op uw apparatuur en sanitair ontstaan. Door een waterontharder bij u thuis in Eindhoven te installeren, zal er geen nieuwe kalkaanslag meer ontstaan. U kunt op de waterontharder instellen hoeveel kalk u nog door wilt laten stromen. De kalk veranderd namelijk ook de smaak aan water. Vaak worden de waterontharders ingesteld op een hardheid van 1dH. Zo zal er geen kalk ontstaan, maar smaakt het water wel beter. Er bestaan verschillende soorten waterontharders, de keuze is afhankelijk van uw voorkeur en uw huishouden in Eindhoven.

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Eindhoven!

Elektrische waterontharders

Naast mechanische toestellen worden er ook in Eindhoven elektrische toestellen verkocht. Deze zijn qua aanschaf vaak goedkoper, de beginprijs van een simplex is rond de 900 euro. Het is wel altijd raadzaam om op te letten waar het toestel vandaag komt, vaak komen deze uit landen als China, waar de onderdelen goedkoper zijn. Daarnaast hebben elektrische waterontharders op lange termijn ook elektriciteitskosten.

Mechanische waterontharders

Bij een huishouden van een tot vier personen is een waterontharder met een enkele cilinder voldoende. De waterontharder met een enkele cilinder wordt ook wel een simplex genoemd. Dit mechanische toestel heeft een prijs van ongeveer 1600 euro. Doordat de mechanische waterontharder op de waterdruk werkt en niet op elektriciteit, zijn hier ook geen extra kosten aan gebonden.

Voor een huishouden dat bestaat uit meer dan vier personen, is er een duplex. De duplex bestaat uit twee cilinders, zodat de ene het over kan nemen als de andere aan het regenereren is. Als u niet wilt dat u tijdens de regeneratie hard water heeft, kunt u ook voor de duplex kiezen. De mechanische duplex bedraagt rond de 2000 euro.

Hoeveel kost een waterontharder in Eindhoven?

De kosten van een waterontharder in Eindhoven hangen af van meerdere factoren. Zo zijn er verschillende soorten waterontharders, mechanisch of elektronisch gestuurd. Daarnaast is er ook verschil in het model van de waterontharder, met 1 of 2 cilinders. Natuurlijk zijn er ook nog grotere ontharders, die speciaal voor (grote) bedrijven ontworpen zijn.

Terugkerende kosten

Naast de aanschaf van de waterontharder zijn er ook een aantal terugkerende kosten. De zoutbak moet periodiek bijgevuld worden, anders kan de waterontharder zichzelf niet spoelen. De zoutbakken hebben verschillende groottes, de grootte en het waterverbruik bepalen hoe vaak u de zoutbak bij moet vullen. De kosten voor zout bedragen ongeveer 10-15 euro per 25 kilo. Men rekent gemiddeld 20-25kg zout per persoon per jaar. Een waterontharder in Eindhoven gaat 20 tot 25 jaar mee, afhankelijk van het watergebruik.

Installatiekosten

Er zijn bedrijven die bij u in Eindhoven installatie- en voorrijkosten berekenen. Let hier goed op bij aanschaf, de aanschafprijs mag dan gunstig lijken, uiteindelijk kunnen de kosten toch nog oplopen. Aquaverzachter.nl brengt u in contact met specialisten die geen extra kosten berekenen. De prijs van de waterontharder is inclusief btw en installatie, en er zijn geen voorrijkosten.
Naast de kosten voor het zout is er ook nog een mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Bij enkele bedrijven is het onderhoudscontract verplicht, en betaalt u in Eindhoven jaarlijks of tweejaarlijks rond de 70-100 euro extra.

Bij Aquaverzachter.nl bent u niet verplicht om een onderhoudscontract af te nemen. Mocht u hier wel voor kiezen, dan betaalt u per 2 jaar 72,-. Hiermee wordt ook vaak de garantie op de waterontharder verlengd.

Voordelen waterontharders in Eindhoven

Het aanschaffen van een waterontharder in Eindhoven biedt ontzettend veel voordelen. Niet alleen voor de apparaten in uw huis, maar ook voor uw huid, de was en uiteindelijk natuurlijk uw portemonnee. De belangrijkste reden voor veel mensen in Eindhoven om een waterontharder aan te schaffen, is omdat het zachte water de levensduur van huishoudelijke apparaten verlengd. De wasmachine, vaatwasmachine en een koffiezetapparaat hebben bijvoorbeeld vaak schade doordat kalk zich ophoopt. Met de waterontharder zullen deze elektronische apparaten langer meegaan, waardoor u kosten bespaart. Niet alleen uw elektronische apparaten hebben baat bij een waterontharder, meubels en sanitair blijven veel mooier als ze kalkvrij zijn. Zo heeft u minder tijd nodig om het huis schoon te maken. U hoeft u de kalkaanslag niet meer te verwijderen van uw douche of kranen.

zeep

Zeepproducten besparing

Naast de schoonmaakmiddelen die u bespaart, kunt u ook flink besparen op zeepproducten. Omdat er geen kalk meer in het water zit, heeft u veel minder nodig van uw wasmiddel, shampoo een zeep. Kalk maakt deze producten troebel, maar zonder kalk zullen de producten veel meer gaan schuimen. Omdat er geen kalk meer in de leidingen zal ophopen, komt er meer wasmiddel in de wasmachine terecht. Omdat het zachte water voor zowel zachter haar, huid en was zorgt, hebt u geen conditioner, bodylotion en wasverzachter meer nodig.

huid

Beter voor uw huid

Mensen met eczeem, acne of andere huidproblemen hebben ook baat bij een waterontharder. Omdat kalk de huid vaak uitdroogt, zorgt het zachte water juist voor een fijne huid. De waterontharder kan de huidproblemen natuurlijk niet volledig laten verdwijnen, maar zorgt wel voor een vermindering. Ook mensen van wie de huid snel droog is, zullen het zachte water als fijn ervaren. Hierdoor zijn dure crèmes ook niet meer nodig.

lekker-water

Andere smaak van water

Ieder mens heeft een andere smaak, dit is erg persoonlijk. Er zijn relatief veel mensen die de smaak van kraanwater niet lekker vinden, en daardoor bronwater in flessen kopen. Met een waterontharder hoeft u deze flessen niet meer aan te schaffen, maar komt dit bij u in Eindhoven rechtstreeks uit de kraan. Dit scheelt ook in de kosten, omdat u geen flessen met bronwater meer aan hoeft te schaffen. Vaak vinden mensen het zachte water lekkerder dan water met kalk.

Onze klanten aan het woord in Eindhoven en omgeving

Tamsma

Mevrouw Tamsma

Drie jaar geleden hebben wij besloten om een waterontharder aan te schaffen. Wij hadden geen zin meer om ons huis in Eindhoven steeds kalkvrij te moeten maken. Via Aquaverachter.nl zijn wij terechtgekomen bij een betrouwbaar bedrijf, waar we veel persoonlijke aandacht kregen. Het was fijn om via Aquaverzachter.nl een bedrijf voor de waterontharders te vinden, want op het internet staan zo veel verschillende soorten!

23.07.2024 - Eindhoven

pijl-reviews
pijl-reviews2
Schuurmans

Mevrouw Schuurmans

Een aantal maanden geleden waren we klaar met alle kalkophopingen in ons huis. Wij moesten continue poetsen om ons huis in Etten-Leur kalkvrij te maken. Wij hebben een aanvraag gedaan voor meer informatie via aquaverzachter.nl en werden heel goed geholpen. Als je niet meer weet waar je moet zoeken raden we zeker aquaverzachter.nl aan.

21.07.2024 - Etten-Leur

Winters

Meneer Winters

Wat een top website! Fijn dat zulke mensen bestaan, die elkaar willen helpen om het juiste bedrijf te vinden. Bedankt Aquaverzachter.nl!

21.07.2024 - Geldrop

Krabbe

Mevrouw Krabbe

Aquaverzachter.nl heeft ons in contact gebracht met specialisten over waterontharders. Nadat we onze gegevens hadden ingevuld werden we dezelfde middag nog gebeld om een afspraak in te planning. Fijn dat alles op korte termijn geregeld kon worden! Onze waterontharder is vorige week bij ons in Gemert geplaatst, we zijn er erg blij mee.

17.07.2024 - Gemert

pijl-reviews3
pijl-reviewss
Dorsman

Meneer Dorsman

Mocht je nog twijfelen om in Etten-Leur een waterontharder aan te schaffen, ik zou het absoluut aanraden! Het scheelt mij zoveel schoonmaakwerk, dat wil toch iedereen!

13.07.2024 - Etten-Leur

Honing

Meneer Honing

Wat fijn om gebruik te kunnen maken van jullie service. Wij kunnen iedereen in Gemert jullie website en vooral een waterontharder aanraden.

12.07.2024 - Gemert

Jones

Mevrouw Jones

Onze zoektocht naar een goede waterontharder liep al een paar maanden toen we de website van aquaverzachter.nl tegenkwamen. We werden blij van de duidelijke, overzichtelijke informatie en konden eindelijk de verschillen zien tussen de waterontharders. We hadden in eerste instantie bedacht dat we wel een magneet wilden, maar gelukkig hebben we hier toch niet voor gekozen. Een goede investering is veel meer waard dan een goedkoop product! Wij genieten van het kalkvrije water, bedankt!

10.07.2024 - Gemert

Ouwerkerk

Meneer Ouwerkerk

Bedankt voor jullie handige website. Hierdoor heb ik voor ons huis in Etten-Leur de juiste keuze kunnen maken over de waterontharder. Super service!

08.07.2024 - Etten-Leur

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Eindhoven!

Kalkaanslag

Verschillende soorten waterontharders in Eindhoven

Elektrische en mechanische waterontharders

Zoals eerder genoemd zijn er verschillende soorten ontharders. Over het algemeen kunnen de waterontharders op basis van ionen uitwisseling in twee groepen gedeeld worden, de elektrische en de mechanische toestellen. De mechanische toestellen, zoals die van Aquaverzachter.nl, werken volledig op de waterdruk. Deze toestellen zijn duurzamer en goedkoper, omdat ze geen elektriciteit verbruiken. Hierdoor moet u wel zelf het zout in de gaten houden, u krijgt geen seintje als de zoutbak leeg is. De mechanische toestellen spoelen pas wanneer ze verzadigd zijn, om de kuub. Elektronische toestellen werken met een tijdsklok. Hierbij kunt u zelf instellen wanneer de waterontharder kan spoelen, bijvoorbeeld ‘s nachts of een moment dat u weg bent. Zo zult u het moment van hard water nooit ervaren. Ook kunnen de elektrische toestellen een seintje geven als het zout bijgevuld moet worden. Het nadeel is, dat de waterontharder dan ook spoelt als hij niet verzadigd is, als u bijvoorbeeld de hele dag (of week) weg bent geweest, is dat natuurlijk zonde.

Filters en magnetische ontkalkers

Er zijn ook waterontharders die niet op basis van een ionen uitwisseling werken. Er bestaan ook filters en magneten die bij u in Eindhoven de kalk uit het water halen. Een filter kan op een waterkan geplaatst worden, zodat de kalk uit het drinkwater gehaald wordt. De filter zorgt ervoor dat calcium en magnesium uit het water gehaald worden. Naast drinkwater filters zijn er ook filters die zand en andere vuile deeltjes uit het water halen. Ook is er een osmose filter, die alles uit het water haalt, waardoor er alleen puur water overblijft. Deze filters zullen er echter niet het water in uw hele huis behandelen.

Magnetische waterontharders zorgen ervoor dat kalk niet kan binden door magnetische velden. Dit is echter niet bewezen. Deze manieren van ontkalking zijn beide veel goedkoper, maar worden daardoor ook in twijfel getrokken door specialisten.

Magnetische waterontkalker

Er bestaan tegenwoordig ook magneten waarvan beweerd wordt dat deze de kalk uit het water van Eindhoven kunnen halen. Deze mythe is echter door veel bedrijven achterhaald. Er is niet bewezen dat de magneten daadwerkelijk de kalk uit het water kunnen halen.

Magnetische waterontharder

De magnetische waterontharder werkt door een magneet die om uw leidingen in Eindhoven heen geklemd wordt. Dit proces zou moeten voorkomen dat deeltjes die in water opgelost zijn zich combineren met carbonaat, waardoor kalk ontstaat. De magneet zou ervoor zorgen dat kalkdeeltjes een negatieve lading krijgen, waardoor er geen kalk kan ontstaan. Inmiddels is er bewezen dat kalkdeeltjes alleen negatief geladen kunnen blijven als het water stroomt. Als het water stilstaat zal de kalk dus wel weer kunnen hechten.

De magneet zou in Eindhoven alleen werken onder precieze omstandigheden, zoals de sterkte van het magnetische veld, de watersamenstelling en de doorstroomsnelheid, maar wat die precieze omstandigheden zijn wordt nergens duidelijk gemaakt. In het consumentenprogramma Radar is gebleken dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat de magneten zouden werken.

uitroepteken

Welke waterontharder past het beste bij u in Eindhoven?

In de zoektocht naar een waterontharder die het beste bij u past, is het belangrijk om te kiezen tussen elektrisch en mechanisch. De specialisten van Aquaverzachter.nl zouden voor u in Eindhoven de mechanische waterontharder adviseren. Dit omdat de voordelen van de mechanische waterontharder uitgebreider zijn dan die van de elektrische waterontharder. Hierbij enkele verschillen die u bij de keuze kunnen helpen:

Elektrisch:

 • Een elektrische waterontharder gebruikt per spoelbeurt met ongeveer 40-300 liter water, afhankelijk van de grootte.
 • De regeneratietijd van een elektrische ontharder is ook aanzienlijk langer, namelijk 30 tot 120 minuten, waardoor dit vaak uitgesteld wordt naar de nacht.
 • Grote harsflessen, waardoor er meer water en kracht nodig is om te spoelen. Dit zorgt voor meer geluid.
 • Een grote harsfles zorgt ook voor meer weerstand, waardoor er meer drukverlies kan zijn.
 • Omdat er elektriciteit bij komt kijken kan de waterontharder niet in vochtige ruimtes geplaatst worden.
 • Bij een elektrisch systeem wordt er rekening gehouden met de samenstelling van het gezin, hier wordt de harsinhoud op aangepast. Als de samenstelling veranderd, zal de waterontharder niet optimaal werken.
of

Mechanisch:

 • De mechanische waterontharder is compact en gebruikt per spoelbeurt slechts 18 liter.
 • De mechanische waterontharder heeft een regeneratietijd van 15 minuten.
 • Door een compacte harsfles heeft de waterontharder weinig zout en water nodig. Het systeem werkt op de waterdruk en spoelt alleen als het gebruikt wordt, deze zal dus niet ‘s nachts spoelen.
 • Met een kleine harsfles is er minder weerstand, waardoor er minder drukverlies is.
 • Door gebrek aan elektriciteit kan deze waterontharder ook in vochtige ruimtes geplaatst worden.
 • De harsinhoud blijft altijd gelijk en werkt op basis van waterverbruik. De waterontharder spoelt pas wanneer dat nodig is, ongeacht het aantal mensen.

Er zijn natuurlijk ook verschillende mechanische toestellen op de markt. Het is belangrijk om altijd te letten op de grootte van het toestel, en de harsinhoud.

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Eindhoven!

De waterontharder terugverdienen

De waterontharder wordt vanwege de hoge prijs gezien als een luxeproduct. Ondanks dat het inderdaad een luxe is om zacht water te hebben, is het voor sommige mensen niet meer denkbaar om zonder waterontharder te leven. Er zijn bepaalde plekken in Nederland waar het water dusdanig hard is, dat de kalk zich maar blijft ophopen, wat erg vervelend is. Een waterontharder in Eindhoven kan ook zeker als investering gezien worden, omdat de waterontharder door vele voordelen zichzelf weer terugverdient. De tijd die de waterontharder nodig heeft om zichzelf terug te verdienen hangt af van enkele factoren, zoals het model, het zoutverbruik en of het toestel mechanisch of elektrisch is.

Het model

Het model van de waterontharder is een belangrijke factor van de terugverdientijd. Het model van de waterontharder wordt aangeraden op basis van uw huishouden in Eindhoven. Een huishouden dat bestaat uit 1 of 2 personen heeft voldoende aan een klein model, terwijl een huishouden van 4 of meer personen veel meer baat heeft bij een groter model. Als de waterontharder te klein is voor het aantal gezinsleden, dan zal de waterontharder extra vaak moeten spoelen, waardoor u meer water en zout kwijt bent. Bij een elektrische waterontharder die op gezette tijden spoelt, betekent dit dat de hars verzadigd zal zijn voordat de machine gaat spoelen. Hierdoor kunt u weer kalk gaan ervaren, omdat de harsbolletjes de kalk niet meer kunnen opvangen.

Hoeveelheid regeneratiezout

Naast het model van de waterontharder is ook de zouthoeveelheid belangrijk voor de terugverdientijd. De waterontharders die op basis van een ionenuitwisseling werken, moeten zich altijd spoelen met zout. De zoutbak zit verbonden aan de waterontharder, en zorgt ervoor dat het systeem zichzelf kan reinigen. Als het zout in de zoutbak op is, kan de waterontharder niet goed reinigen. De mechanische en elektrische waterontharders hebben qua zuinigheid ook verschillen. Omdat de mechanische waterontharder op de waterdruk werkt, spoelt deze altijd pas als dat nodig is. Op deze manier werkt het systeem zo zuinig mogelijk. Met een elektrische waterontharder kan het voorkomen dat het apparaat eigenlijk nog niet verzadigd is als hij op de ingestelde tijd gaat regenereren. De prijzen voor een zak zout van 25 kilo liggen tussen de 10 en 15 euro. Er zijn bedrijven die willen dat je het zout bij hen blijft afnemen, dit kan duurder uitvallen. Het universele zout is namelijk ook gewoon bij bouwmarkten in Eindhoven te koop.

Elektrisch of mechanisch

Een andere belangrijke factor voor de terugverdientijd is de keuze voor elektrisch of mechanisch. Er zit tussen deze modellen een verschil in aanschafprijs, waardoor de terugverdientijd ook langer of korter kan duren. U kunt natuurlijk ook kiezen voor de magneet, maar deze zal zich niet als eerste terugverdienen, omdat er alsnog kalk uit de kraan komt. De waterontharders met cilinders hebben wel degelijk effect op de kalk, waardoor ze sneller terugverdient zullen worden.

Het rendement

Door het gebrek aan kalk zullen huishoudelijke apparaten als de wasmachine en vaatwasser bij u thuis in Eindhoven een langere levensduur hebben. Dit kan oplopen tot zelfs enkele jaren langere levensduur, die door kalkaanslag verminderd zouden zijn. Dit komt omdat de kalk zich ophoopt inleidingen van de apparatuur. Als een apparaat een levensduur van 10 jaar heeft, zou deze door de kalkophoping ongeveer 7 jaar meegaan. Met een waterontharder behoudt het apparaat de oorspronkelijke levensduur van 10 jaar. Doordat u minder snel en minder vaak nieuw apparatuur hoeft aan te schaffen, kunt u hiermee in de kosten besparen. Het onderhoud dat bij elektrische apparaten geadviseerd wordt, is hierdoor ook niet meer nodig. Mensen in Eindhoven die veel last hebben van kalk, hebben vast wel eens antikalkmiddelen gebruikt. Deze middelen zijn niet goedkoop, bij aanschaf van een waterontharder zal dit flink wat geld besparen. Ditzelfde geldt voor hydraterende huid crèmes, wasverzachters en haarproducten. Het zachte water zonder kalk zorgt voor een zachte huid, haar en was.

waterontharde besparing

Terugverdientijd in Eindhoven

Het hangt natuurlijk grotendeels af van de kosten die u voor de aanschaf van de waterontharder maakte, maar gemiddeld genomen kunt u in 4 jaar tijd de waterontharder hebben terugverdient. Als u eerder altijd flessen water kocht om te drinken, dan zal de terugverdientijd nog minder worden. Een waterontharder kan, mitst goed onderhouden, wel 20 of 25 jaar meegaan. Dat is de investering dus zeker waard!

Waterhardheid in de Eindhoven

De waterhardheid in Eindhoven ligt rond de rond de 5.66 dH.
Per jaar komt er 18.13 kilogram kalk in uw water.

Waterhardheid in Eindhoven

Per postcode kan de hardheid van uw water ontzettend verschillen. Het ligt er maar net aan waar uw water uit Eindhoven vandaan komt. Misschien heeft u zelf ook wel eens gemerkt dat het water anders voelt of proeft als u ergens op visite bent. Daardoor heeft het ene huis meer last van kalkaanslag dan een ander. Mocht u zich afvragen of u baat heeft bij een nieuwe waterontharder, dan kunt u zichzelf de volgende vragen stellen:

- Heeft u in Eindhoven veel last van kalkaanslag?
- Heeft u na het douchen of watergebruik last van uw huid?
- Heeft u vaak een droge huid?

Een waterontharder in Eindhoven?

Als u alle vragen met “ja” hebt beantwoord, zou het goed uitkomen om voor u in Eindhoven een waterontharder aan te schaffen. Wilt u weten hoe hard het water is dat in Eindhoven door de leidingen stroomt? Via het internet kun u eenvoudig opzoeken hoe hard het water op uw postcode is. Bent u benieuwd naar de voordelen van een waterontharder? Wij van aquaverzachter.nl brengen u in contact met de beste specialisten. Zo kunt u in Eindhoven ook genieten van de voordelen van het zachte water.

Grote merken waterontharders

De volgende A- en B-merken van waterontharders zijn in Nederland en België erg populair.

aquacell

Aquacell

Een van de meest bekende merken is Aquacell. Dit bedrijf verkoopt mechanische waterontharders, geproduceerd in Engeland. Eerder verkocht het bedrijf elektrische waterontharders, maar omdat deze te vaak storingen hadden hebben ze nu voor mechanische toestellen gekozen.

Aawater

AA-water

AA-Water is deskundig op het gebeid van waterbehandeling, legionella en waterontharders. De toestellen zijn elektrisch. De toestellen worden door lokale installateurs uit Eindhoven geïnstalleerd.

amysoft

Amysoft

Amysoft is in Nederland dealer van Ecowater waterontharders. Dit merk is sinds 1992 wereldwijd marktleider voor huishoudelijke waterontharders. Het bedrijf verkoopt elektrische toestellen.

Remon

Remon

Remon waterontharders heeft zowel elektrische als mechanische toestellen in het aanbod.

Delta

Delta

In België en Nederland is Delta een bekend merk voor mechanische waterontharders. De toestellen worden geproduceerd in België. In Nederland is van Meerendonk Waterontharders de dealer die ze door het hele land plaatst.

UNIQUE

Unique

De waterontharders van Unique waterontharders komen uit Nederland. Alle toestellen zijn elektrisch.

De verschillen tussen de merken zijn heel groot, maar uiteindelijk een gemeenschappelijk doel; het ontkalken van uw water. Bij het kiezen van een waterontharder zijn er een paar dingen belangrijk om op te letten. Zo is het goed om te weten waar het toestel vandaan komt. Er zijn meerdere merken die de toestellen in China laten produceren, waardoor het moeilijk wordt om onderdelen te laten vervangen. Ook bieden enkele bedrijven contracten aan, waardoor de aanschaf goedkoop lijkt, maar u uiteindelijk toch meer geld zal betalen.

Zelf de voordelen ontdekken?

Wilt u zelf graag de voordelen van de waterontharders ontdekken? Via het contactformulier brengen wij u in contact met de beste specialisten op het gebied van waterontharding. Deze zullen een advies op maat voor u maken, en komen vrijblijvend bij u thuis in Eindhoven langs om de situatie te bekijken. De offerte wordt gemaakt op basis van uw waterverbruik en de samenstelling van uw huishouden. U hoeft niet meteen te beslissen, de offerte is vrijblijvend waardoor u nergens toe verplicht wordt.

reinigingszout

Regeneratiezout

De elektrische en mechanische toestellen die op basis van de ionenuitwisseling werken, spoelen zich altijd met regeneratiezout. Regeneratiezout is gewoon keukenzout, maar dan wel hoge druk geperst. Vandaar dat het zout universeel is, en zelfs in bouwmarkten verkrijgbaar is. De zoutbak die verbonden is aan de waterontharder wordt gevuld met zout. Tijdens het regeneratieproces, waarbij de hars verzadigd is met kalk, wordt er zout water uit de zoutbak gezogen. Dit zoute water zorgt ervoor dat de kalk loskomt van de harsdeeltjes. Deze oplossing zal na het spoelen in het riool afgevoerd worden. Normaal keukenzout heeft niet dezelfde reactie, omdat deze niet oplost in water, daardoor is dit niet te gebruiken voor de regeneratie.

De zoutbakken kunnen verschillende vormen en maten hebben, afhankelijk van de grootte van de waterontharder in Eindhoven. Er zijn ook verschillende vormen van het zout. Zo zijn er zoutblokken, die makkelijker te tillen zijn, en grote zakken met kristal zout of brokken zout. De zoutbak moet altijd gevuld zijn met zout, anders kan de waterontharder niet optimaal functioneren. Bij elektrische toestellen krijgt u een seintje als de zoutbak leeg is, met een mechanisch systeem zult u dit zelf in de gaten moeten houden. Huishoudens met een gemiddeld waterverbruik zullen ongeveer 20kg zout per persoon per jaar verbruiken. Dit hangt natuurlijk af van de waterhardheid in Eindhoven en het waterverbruik.

Onderhoud waterontharder

Net zoals bij elk technisch apparaat wordt er geadviseerd om bij een waterontharder onderhoud uit te laten voeren. Bij Aquaverzachter.nl wordt de onderhoudsbeurt jaarlijks of tweejaarlijks aangeraden. Zo zorgt u ervoor dat de waterontharder langer meegaat, en optimaal blijft functioneren. De levensduur van de waterontharder is gemiddeld 20 tot 25 jaar. Tijdens een onderhoudsbeurt worden de harsfilters schoongemaakt, om ervoor te zorgen dat er geen kleine deeltjes in blijven hangen.

Bij een regelmatig onderhoud wordt er ook gezorgd dat de waterontharder blijvend energiezuinig functioneert. Je kunt ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten, maar je bent hier niet toe verplicht. Als je een onderhoudscontract afneemt, en er moet iets aan de waterontharder gerepareerd worden, dan valt dit vaak onder de garantie door een specialist uit Eindhoven.

Enkele- of dubbele cilinder waterontharder?

Naast de keuze voor een mechanische of elektronische waterontharder, heeft u ook nog de keuze tussen een enkele of een dubbele cilinder. Een enkele cilinder, ook wel een simplex genoemd, wordt vaak aangeraden voor een huishouden in Eindhoven met 1 tot 4 gezinsleden. Een dubbele cilinder, de duplex, is voor grotere waterverbruikers, vaak voor een huishouden van meer dan 4 personen. Het systeem van een waterontharder met een enkele cilinder zal zich tijdens het regeneratieproces tijdelijk afsluiten, waardoor u dan ongeveer een kwartier lang geen zacht water heeft. Bij een dubbele cilinder is dit niet het geval, hierbij zal de ene cilinder het overnemen van de ander. Het simplex systeem is natuurlijk goedkoper, maar is tijdens de regeneratie ietwat nadeliger.

Voor een klein huishouden in Eindhoven is dit niet erg, u zult het nauwelijks merken als er eens in de paar dagen een kwartiertje geen zacht water beschikbaar is. Op basis van het budget kan dan een keuze worden gemaakt. Daarnaast is het gebruiksgemak ook een factor die meeweegt, als u graag altijd zacht water wenst, kunt u natuurlijk ook voor de duplex kiezen. Op een elektrische waterontharder kunt u een tijdsklok instellen, dit is zowel een voordeel als een nadeel. Het voordeel is dat u dan nooit overdag hard water krijgt, het nadeel is dat de waterontharder ook zal spoelen als hij er nog niet aan toe is.

waterontharder-doorsnee
Water splash

Zakelijke markt Eindhoven

Voor de B2B markt kunt u ook terecht bij aquaverzachter.nl. Bent u een bedrijf of zzp’er uit Eindhoven die waterontharders wil afnemen? Aquaverzachter.nl brengt u in contact met een bedrijf dat ook voor zakelijke afnemers in Eindhoven waterontharders aanbiedt. U kunt de waterontharders vaak tegen een gereduceerd tarief afnemen, om deze vervolgens zelf te installeren.

Een waterontharder voor uw bedrijf in Eindhoven

De waterontharders die geschikt zijn voor bedrijven of grootverbruikers hebben dezelfde werking als de waterontharders voor huishoudens. Het verschil zit in de grootte en hoeveelheid van de cilinders en de harscapaciteit die deze hebben. Bij industriële waterontharders kunt u denken aan bedrijven, scholen, boerderijen, zorgcentra, zwembaden, horeca en appartementencomplexen. Door één grote waterontharder kunt u het water van een heel gebouw in Eindhoven in een keer ontkalken. Deze waterontharders zijn ontworpen om hoge pieken van watergebruik aan te kunnen. De waterontharder kan door blijven werken tot pieken van 21m3 per uur!

Ook de zoutbakken die aan de waterontharders verbonden zijn, hebben een veel grotere capaciteit. Voor elke twee cilinders is 1 zoutbak aangesloten, per duplex dus. Industriële waterontharders zijn altijd duplex systemen, een simplex met 1 cilinder zou in deze grote aantallen niet goed zijn werk kunnen doen. De duplexen kunnen allemaal met elkaar verbonden worden. Zo krijgt u op basis van uw waterverbruik de hoeveelheid die u nodig heeft. Als er 2 duplexen aan elkaar verbonden zijn, zijn er 4 cilinders. Als 1 hiervan aan het regenereren is, zullen de andere 3 gewoon door blijven werken, zodat het bedrijf altijd voorzien is van zacht water. De waterontharders zijn speciaal ontworpen voor bedrijven, waardoor ze ook geplaatst kunnen worden tot 2 meter onder het rioolniveau. De zoutbak en de waterontharder kunnen tot wel 3 meter uit elkaar geplaatst worden.

Is uw bedrijf in Eindhoven op zoek naar een waterontharder? Via het contactformulier brengen wij u in contact met een bedrijf dat u hier graag bij helpt.

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Eindhoven!

waterdistributie

Bypass schakelaar

Een bypass is een soort systeem dat de waterontharder tijdelijk uit kan schakelen. Deze bypass zit niet standaard op alle waterontharders, let hier dus goed op. Aquaverzachter brengt u altijd in contact met een bedrijf dat deze optie wel biedt. Een bypass is voornamelijk handig als u in Eindhoven woont en bijvoorbeeld de voorzitter van Voetbalclub RPC bent en een waterverzachter voor de douches wilt hebben. Dan zou het zonde zijn om de velden te besproeien met zacht water.

De waterontharder wordt vaak geplaatst op plekken waar u er nog makkelijk bij kunt komen, zoals in de meterkast, een trapkast of in de garage. De waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst. Zit deze in de kruipruimte? Dan kan het zijn dat het wat moeilijker is voor u om de bypass om te schakelen. Als u hier van tevoren van op de hoogte bent, kunt u samen met de installateur kijken of de waterontharder wellicht ergens anders geplaatst kan worden. Een bypass kan erg handig zijn, zeker als u soms geen zacht water nodig heeft.

Wij staan graag voor u klaar in Eindhoven

team-1

Joanne Kieviet

Manager

team-2

David de Groot

Online marketeer

Auteur: Dana Levina

Dana Levina

Administratief medewerker

FAQ

Uw koffiezetapparaat of de vaatwasser wordt bij installatie altijd in ingesteld op een bepaalde hardheid. Nadat u de waterontharder heeft aangeschaft, kunt u deze hardheid wijzigen. Mocht u dit niet doen, dan zullen de apparaten aan blijven geven dat zij ontkalkt moeten worden. Dit kunt u dan negeren, er zit geen kalk meer in het water, dus de apparaten hoeven niet ontkalkt te worden.

Een vaatwasser heeft een onthardingsfunctie, hierdoor wordt er normaal gesproken zout gebruikt om de vaat te reinigen. Omdat de waterontharder zelf onthard, hoeft u na installatie geen zout meer toe te voegen. Zo kunt u toch genieten van een schone vaat.

Een waterontharder wordt altijd gelijk na de watermeter geplaatst. Vaak is dit in de meterkast of in de kruipruimte. Het kan ook zijn dat de watermeter in de garage binnenkomt. De waterontharders kunnen ook in de meterkast of kruipruimte geplaatst worden. De zoutbak waar de waterontharder aan verbonden is, kan enkele meters van de waterontharder af staan. Houdt er wel rekening mee dat de zoutbak regelmatig moet worden bijgevuld. Zo zou de waterontharder bijvoorbeeld in de kruipruimte kunnen en de zoutbak in de meterkast. Hierdoor hoeft het luik van de kruipruimte niet steeds open, maar kan de zoutbak in de meterkast wel handig gevuld worden.

Vroeger gebruikte men altijd regenwater, waar geen kalk in zit. Pas toen er gebruik werd gemaakt van leidingwater, kregen we daardoor kalk binnen. Als u in de dagelijkse behoefte van kalk zou willen voorzien, zou u ongeveer 50 liter water met kalk per dag moeten drinken. Als u in Eindhoven een waterontharder aanschaft, heeft dit dus geen effect op uw kalkbehoefte.

Elk merk van waterontharders is natuurlijk verschillend. De onderdelen komen uit verschillende fabrieken en worden in verschillende landen geproduceerd. Daardoor is de kwaliteit ook niet altijd vergelijkbaar. Onder normale omstandigheden zou de waterontharder ongeveer 20-25 jaar meegaan. Er zit vaak ook een garantietermijn op, waarin eventuele schade aan onderdelen vergoed zal worden. Omdat de waterontharder zich op termijn terugverdient, is dit dus zeker een goede investering!

Scroll naar boven