Waterontharder Heiloo

Zo terugverdiend!

Langere levensduur

Langere levensduur van huishoudelijke apparaten

Zachte huid

Zachtere huid, minder huidproblemen

Kostenbesparing

Besparing op zeepproducten en meer

Duurzaam

Duurzame apparaten, zonder stroom

Kalkaanslag in Heiloo

Heeft u in Heiloo ook zo’n last van kalkaanslag? Het is natuurlijk erg vervelend om uw koffiezetapparaat en waterkoker te moeten ontkalken. Ook bij een mooie badkamer wilt u liever niet voor lichte tegels moeten kiezen omdat er op donkere tegels veel kalk zichtbaar is. Na het aanschaffen van een waterontharder zullen al deze kalkproblemen verdwijnen. Een waterontharder in Heiloo zorgt ervoor dat al het kalk uit het water verdwijnt.
Waterontharders zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen in Heiloo en de rest van Nederland ervaren de vele voordelen van een waterontharder en delen hun ervaringen. Waterontharders zorgen door de ontkalking voor behoud van apparatuur en sanitair, wat uiteindelijk veel geld kan besparen.

De werking van een waterontharder

Een waterontharder is gemaakt om kalk uit uw water te halen. Dit gebeurt op basis van een ionen-uitwisseling. De waterontharder bestaat uit een cilinder die is gevuld met een kunstmatig hars. Het water dat door de cilinder stroomt, bevat kalk. Calcium en magnesium hechten zich aan hars, waardoor dit nadat het door de cilinder stroomt achter zal blijven. Het schone water, zonder kalk, zal hierna verder uw huis in Heiloo in stromen. De cilinder wordt na verloop van tijd gespoeld met een zoutoplossing, zodat de kalkdeeltjes weer loskomen van de hars. Deze spoeling komt vervolgens met een afvoer in het riool terecht.

Een waterontharder biedt vele voordelen, zo gaan uw elektrische, huishoudelijke apparaten langer mee, waardoor u veel kosten bespaard. Daarnaast zorgt het zachte, kalkvrije water er ook voor dat uw huidproblemen afnemen. Een waterontharder wordt ook wel eens door een huisarts aangeraden, omdat kalk de huid uitdroogt, waardoor klachten verergeren.

Vrijblijvend advies?

Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuw huis in Heiloo?

Mocht u van plan zijn om een nieuw huis in Heiloo te bouwen of te laten (ver)bouwen, dan is het nu het juiste moment om een waterontharder aan te schaffen. De bestaande kalk in een keuken of badkamer is moeilijk weg te krijgen, maar bij aanschaf van een nieuwe badkamer en/of keuken zal er geen nieuwe kalk meer ontstaan.

Bent u op zoek naar een bedrijf dat waterontharders in Heiloo installeert? Wij van Aqua verzachter helpen u graag om een bedrijf te kiezen wat het beste bij u past.

Bedrijven in Heiloo

Ook voor zakelijke bedrijven in en rondom Heiloo worden waterontharders aangeboden. Voor grote bedrijven zijn er speciale toestellen ontworpen die een grotere capaciteit aan water aankunnen. Dit geldt bijvoorbeeld voor grote kantoren, maar ook voor zwembaden, boerderijen of sportclubs in Heiloo.

Hoe werkt een waterontharder?

In Heiloo en de rest van Nederland is het water relatief hard. Bij een hardheid van 12 dH is er sprake van hard water. Dit komt omdat ons water uit de grond komt. Het harde water is niet per se ongezond, maar er zit wel meer kalk in dan we nodig hebben. Om de kalk te filteren kunt u een waterontharder aanschaffen.

Ionenuitwisseling

Met een waterontharder worden calcium en magnesium uit uw water in Heiloo gefilterd. De toestellen bestaan altijd uit één of meerdere cilinders. Deze cilinders zijn gevuld met een kunstmatig natrium ionenhars, die op basis van een ionenuitwisseling werkt. De waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst, om het hele huis in Heiloo van kalkvrij water te voorzien. Het water dat het huis binnenkomt, zal nu als eerste door de waterontharder stromen. Calcium en magnesium worden door hars aangetrokken, waardoor deze achterblijven op de hars bolletjes. Vervolgens stroomt het water zonder de kalk verder het huis in. Er zit een besturingssysteem op de waterontharder, om bij te houden hoeveel water er door de cilinder is gestroomd. Nadat er een kuub aan water door is geweest, zijn de harsbolletjes verzadigd en zal het systeem zichzelf reinigen.

Het regeneratieproces

Het besturingssysteem zal automatisch de cilinder afsluiten. Er zit altijd een bypass op de waterontharder, waardoor het systeem zichzelf af kan sluiten, en er tijdelijk “normaal” water door de leidingen zal stromen. Het hars zal zich schoonspoelen door middel van zout water. Deze pekel oplossing wordt aangetrokken uit de zoutbak waar de waterontharder mee in verbinding staat. Het zoute pekelwater blijft ongeveer 10 minuten in de cilinder staan, waardoor de kalk opgelost wordt. Vervolgens wordt de hele zoutoplossing inclusief de opgeloste kalk via de afvoer naar het riool gebracht. Dit proces heet regenereren. Na het afvoeren van de oplossing spoelt de cilinder zichzelf nog enkele minuten met water, om te voorkomen dat het zoute water in de leiding terecht kan komen. Hierna wordt de cilinder weer van de bypass gehaald, en kan de volgende 1m3 langs stromen.

Bij een waterontharder met twee of meer cilinders, zal de ene cilinder het tijdens het regeneratieproces van de ander overnemen. Zo heeft u in Heiloo nooit hard water, omdat de waterontharder gewoon in werking blijft.

water-moleculen

Waarom een waterontharder in Heiloo?

Er zijn veel redenen om in Heiloo een waterontharder aan te schaffen. Een waterontharder biedt niet alleen veel voordelen voor een huis, maar ook voor de mens. Zo scheelt het kosten in het huishouden en zorgt de verdwijning van kalk voor een zachte huid.

Kalkaanslag tast de apparaten in uw huishouden aan, verergert huidproblemen en vergroot het gebruik van zeep. De waterontharder trekt calcium en magnesium uit het water door middel van een ionenuitwisseling. Er zijn veel verschillende merken en bedrijven op de markt, maar het gemeenschappelijke doel is natuurlijk om uw water zachter te maken. Het water wordt zacht genoemd, omdat de kleding en de huid zachter aanvoelen. Ervaart u in Heiloo ook veel kalk? Aquaverzachter.nl brengt u in contact met de beste specialisten. Zo kunt u zelf de voordelen ontdekken.

klantenservice
hard water

Hard water

Er bestaan gebieden met zeer hard water, dus veel kalk, en gebieden met zachter water. Hard water wordt gemeten op basis van de hoeveelheid Duitse hardheid, oftewel dH. In gebieden met zacht water kan er nog steeds sprake zijn van kalkaanslag. Kalkaanslag kan erg vervelend zijn, dit laat vaak witte vlekken achter op glas of badkamertegels. Een waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst, zodat het hele huis in Heiloo voorzien wordt van ontkalkt water. Waterontharders werken in combinatie met regeneratiezout. Het zout spoelt de met kalk gevulde cilinder, zodat de kalk niet in het drinkwater terechtkomt.

De waterontharder wordt bij u in Heiloo direct na de watermeter geplaatst. Op deze manier zal het hele huis van onthard water worden voorzien. De watermeter zit vaak in of rondom de meterkast, waar het water vaak binnenkomt. Er zijn verschillende toestellen die geschikt zijn voor verschillende situaties. Zo kan de waterontharder in de meterkast geplaatst worden, maar ook in kruipruimte, kast, kelder of garage. Een waterontharder is altijd verbonden met een zoutbak. Het zout zorgt ervoor dat de kalk uit de cilinder loskomt van de hars. Het proces waarin de waterontharder zichzelf schoonspoelt met zout heet het regeneratieproces. De zoutoplossing verdwijnt na de spoeling via de afvoer in het riool.

Door een waterontharder aan te schaffen zorgt u ervoor dat er geen nieuwe kalkaanslag ontstaat. Op de waterontharder is het mogelijk om in te stellen hoeveel kalk er nog door het water stroomt. Vanaf een waterhardheid van 2,7dH kan er kalkaanslag ontstaan. De smaak van het water veranderd ook door de vermindering aan kalk, zeker als er opeens een hardheid van 0dH is. Hierdoor is het ook mogelijk om de hardheid terug te brengen naar 1dH, zodat de smaak beter is. Er zijn veel verschillende soorten waterontharders. De verschillen zijn afhankelijk van uw voorkeur en uw huishouden in Heiloo.

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Heiloo!

Elektrische toestellen

Elektrische waterontharders zijn vaak goedkoper, de beginprijs rond 900 euro voor een simplex. Toch is het goed om op te letten waar de ontharders gemaakt worden, omdat de toestellen vaak uit landen als China gemaakt worden, met goedkope onderdelen. Elektrische waterontharders hebben naast de aanschafprijs ook elektriciteitskosten.

Mechanische toestellen

Voor een huishouden van 1 tot 4 personen wordt een enkele cilinder aangeraden, ook wel een simplex genoemd. Een mechanische waterontharder kost rond de 1600 euro. Een mechanische waterontharder heeft geen terugkerende elektriciteitskosten.

Als een huishouden bestaat uit meer dan vier personen, wordt er een duplex aangeraden. Een duplex bestaat uit twee cilinders en kan meer capaciteit aan. Tijdens het regeneratieproces zal de ene cilinder het van de ander overnemen. U kunt natuurlijk ook met een klein huishouden kiezen voor een duplex waterontharder. Zo zult u altijd zacht water hebben. Een mechanische waterontharder met dubbele cilinder kost rond de 2000 euro.

Hoeveel kost een waterontharder in Heiloo?

Een waterontharder kan verschillende kosten met zich meebrengen. Het aanschaffen van een waterontharder in Heiloo hangt af van verschillende factoren. Zo zijn er verschillende soorten waterontharders, die mechanisch of elektronisch gestuurd kunnen zijn. Daarnaast zijn er verschillende modellen, met een enkele of dubbele cilinder. Voor grote bedrijven zijn speciale waterontharders ontworpen, die meer capaciteit aankunnen.

De terugkerende kosten van een waterontharder

Als u in Heiloo een waterontharder aanschaft, kunt u naast de aankoopprijs ook enkele terugkomende kosten verwachten. Zo moet de zoutbak altijd bijgevuld worden, zodat de waterontharder zichzelf kan blijven spoelen. Per 25 kilo zout betaalt u gemiddeld 10-15 euro. De zoutbakken hebben verschillende groottes, afhankelijk van uw waterverbruik of voorkeur. Zo zijn er bakken van 10kg die natuurlijk vaker bijgevuld moeten worden dan een bak van 35kg. Eén persoon gebruikt gemiddeld 20-25kg zout per jaar. De waterontharder zal in Heiloo 20 tot 25 jaar meegaan, afhankelijk van uw watergebruik.

Voorrij- of installatiekosten

Sommige bedrijven rekenen in Heiloo voorrijkosten of installatiekosten voor de waterontharder. Bij de bedrijven via Aquaverzachter.nl worden er geen extra kosten gerekend, de prijs van de waterontharder is altijd inclusief btw en installatie. Er worden geen extra voorrijkosten gerekend.
Naast bovengenoemde kosten voor het zout is er ook nog de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Een onderhoudscontract kunt u jaarlijks of tweejaarlijks afsluiten. De kosten hiervoor bedragen gemiddeld 70-100 euro.

Let er goed op of u niet verplicht wordt door een bedrijf om een onderhoudscontract af te sluiten, de kosten kunnen hierdoor soms hoger uitvallen. Bij het afnemen van een onderhoudscontract wordt de garantie van de waterontharder ook vaak verlengd.

Voordelen waterontharders in Heiloo

Een waterontharder biedt voor u in Heiloo erg veel voordelen. De grootste voordelen zijn voor uw huishoudelijke apparaten, uw huid en de was. Uiteindelijk zorgt een waterontharder voor een besparing op kosten. Een van de belangrijkste redenen voor mensen in Heiloo om een waterontharder aan te schaffen, is de verlenging van de levensduur van elektronische apparaten. In een vaat- of wasmachine hoopt de kalk zich vaak op, waardoor deze apparaten sneller kapot zullen gaan. Ditzelfde geldt voor uw koffiezetapparaat en waterkoker. Omdat de elektrische apparaten door de waterontharder langer mee zullen gaan, zult u uiteindelijk in kosten besparen. Daarnaast is het een groot voordeel dat sanitair en keukenapparatuur langer mooi blijven.

Door in Heiloo een waterontharder aan te schaffen gaan elektronische apparaten langer mee, waardoor u uiteindelijk in kosten bespaard. Niet alleen elektrische apparaten zullen het beter doen met een waterontharder, ook de badkamer en keuken zullen veel langer mooi blijven door het gebrek aan kalk. Hierdoor bespaart u naast geld voor schoonmaakmiddelen ook tijd om de badkamer minder grondig schoon te maken, omdat de kalkaanslag niet meer van de douche of kranen verwijderd hoeft te worden.

zeep

Besparing op zeepproducten

Een ander voordeel van een waterontharder is de besparing op zeepproducten. Door het zachte water heeft u in Heiloo veel kleinere hoeveelheden nodig van uw wasmiddel, shampoo of zeep. Omdat het zachte water uw huid zacht maakt, heeft u ook geen wasverzachter, conditioner of bodylotion nodig.

huid

Last van een droge huid?

Als u last heeft van een droge huid, kan een waterontharder een ideale oplossing zijn. Kalk zorgt er namelijk voor dat de huid zich nog meer uitdroogt. Zacht water zorgt voor een zachtere huid. Een waterontharder wordt ook wel aangeraden door huisartsen voor mensen met eczeem, acne of andere huidproblemen. Hoewel een waterontharder de problemen natuurlijk niet volledig kan doen verdwijnen, kan het wel zorgen voor een zachte, rustigere huid. Ook voor mensen die snel een droge huid hebben is de waterontharder een prettige oplossing. Dit zorgt niet alleen voor een beter gevoel, maar ook voor een vermindering aan dure zalfjes en crèmes.

lekker-water

Lekkerder water

Smaak is natuurlijk erg persoonlijk. Toch zijn er relatief veel mensen die de smaak van kraanwater niet kunnen waarderen. Deze mensen kopen vaak bronwater in flessen. Met de waterontharder ervaart u in Heiloo hetzelfde water, maar dan gewoon uit uw kraan! Door het ontkalkingsproces hoeft u geen flessen meer aan te schaffen, wat behoorlijk in de kosten kan schelen. Het zachte water wordt door veel mensen als lekker ervaren, wat ook een groot voordeel is.

Onze klanten aan het woord in Heiloo en omgeving

Mevrouw Koeman

Aquaverzachter.nl, bedankt voor de duidelijke informatie over waterontharders. Door al het aanbod zagen wij door de bomen het bos niet meer. Op basis van deze website hebben wij de keuze gemaakt om toch een waterontharder in Heiloo aan te schaffen. Wij hebben het contactformulier ingevuld en kregen enkele uren later al een telefoontje om een vrijblijvend advies in te plannen.

23.07.2024 - Heiloo

pijl-reviews
pijl-reviews2
Kalman

Mevrouw Kalman

Wij wilden graag een waterontharder, maar vonden het zo moeilijk om online een keuze te maken. Wij wisten niet precies wat het beste voor ons was, elektrisch, mechanisch, of toch een magneet? Via Aquaverzachter.nl hebben wij de juiste informatie gevonden die ons leidde naar een mooi bedrijf. Het enige wat wij hoefden te doen was onze gegevens invullen, en dezelfde dag werden we nog gebeld voor een adviesgesprek. Het is fijn dat je nergens aan vast zit, het is allemaal erg vrijblijvend.

21.07.2024 - Hilversum

Timmermans

Meneer Timmermans

Mooi dat er zulke websites bestaan. We hebben alle informatie gevonden om een goede keuze te maken over een waterontharder. Super!!

21.07.2024 - Hoofddorp

Remmers

Mevrouw Remmers

Ik zag door de bomen het bos niet meer. Wat zijn er een boel bedrijven die allemaal verschillende waterontharders aanbieden. Ik ben blij met de service van Aquaverzachter.nl. Ik heb nu een heerlijk, kalkvrij huis in Hoorn!

17.07.2024 - Hoorn

pijl-reviews3
pijl-reviewss

Meneer Wouters

De keuze tussen elektrisch en mechanisch vond ik erg lastig. Op basis van de informatie op deze website heb ik toch ingezien dat een mechanische waterontharder mij meer aanspreekt. Ik heb contact opgenomen en geniet inmiddels alweer een paar weken van het zachte water.

13.07.2024 - Hilversum

Borman

Meneer Borman

Aquaverzachter.nl bied je de juiste informatie tijdens je zoektocht naar de juiste waterontharder. Daarnaast hebben wij contact opgenomen en werden wij verwezen naar een goed en kwalitatief bedrijf. We genieten nu al een paar maanden van onze zachte huid.

12.07.2024 - Hoorn

Hendriks

Mevrouw Hendriks

In Hoorn hebben wij veel last van kalk. Tijdens onze zoektocht naar een waterontharder kwamen wij Aquaverzachter.nl tegen. Door jullie website kwamen wij erachter dat een magneet toch niet het juiste product voor ons zou zijn. Wij kwamen in contact met een bedrijf dat echte waterontharders verkoopt, en we hebben nog steeds geen spijt van onze keuze!

10.07.2024 - Hoorn

Everts

Meneer Everts

Bedankt voor de goede service!

08.07.2024 - Hilversum

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Heiloo!

Kalkaanslag

Verschil in waterontharders in Heiloo

Elektrisch en mechanisch

Er bestaan meerdere soorten waterontharders. Deze kunnen werken door middel van een ionenuitwisseling, zoals elektrische en mechanische waterontharders. De mechanische waterontharders werken volledig op basis van waterdruk. De waterontharders die door Aquaverzachter.nl worden aanbevolen, zijn mechanische toestellen. Omdat deze toestellen op de waterdruk werken en daardoor geen elektriciteit nodig hebben, zijn deze zowel duurzamer als goedkoper. De mechanische toestellen spoelen om de kuub water, dit gaat vanzelf. Het nadeel van een mechanische waterontharder is dat u de zoutbak in de gaten moet houden. Omdat er geen elektrische onderdelen op zitten, moet u zelf bijhouden wanneer u het zout moet vullen.

Een elektrische waterontharder heeft een ingebouwde tijdsklok. U kunt op deze klok instellen wanneer u de waterontharder wilt laten spoelen, bijvoorbeeld in de nacht of als u niet thuis bent. Op deze manier heeft u geen last van het moment dat de waterontharder spoelt, en heeft u niet tijdelijk hard water. Daarnaast kan een elektrisch toestel een melding geven als de zoutbak leeg is, zodat u deze eenvoudig bij kunt vullen. Een nadeel van de elektrische waterontharder is dat deze doordat hij op een bepaalde tijd spoelt, dit ook zal doen als u die dag weg bent geweest. Dit is zonde van het water en zout dat verbruikt wordt tijdens de regeneratie.

Filters en magneten

Naast de waterontharders op basis van ionen uitwisseling zijn er ook nog filters en magneten om kalk uit uw water in Heiloo te halen. Een waterfilter kan op een waterkan geplaatst worden, om te zorgen dat dit drinkwater ontkalkt wordt. Met dit filter worden calcium en magnesium uit het water gehaald. Er zijn ook speciale filters die vuile deeltjes als zand uit het water halen. Een ander soort filter kan giftige stoffen uit het water halen, en de osmose filter haalt alles uit het water, waardoor er alleen puur water overblijft. Met deze goedkope oplossing wordt natuurlijk niet uw hele huis in Heiloo^ontkalkt, het gaat hier puur om het drinkwater uit de kan waar u de waterfilter op hebt aangesloten.

Bij een magnetische waterontharder zorgen magnetische velden ervoor dat kalk niet kan binden. Deze werking is echter niet bewezen, zoals u in hieronder kunt lezen.

Magneet

Naast waterontharders op ionenuitwisseling zijn er ook magneten die de kalk uit het water in Heiloo zouden moeten halen. Dit is echter niet bewezen, er zijn veel bedrijven die deze mythe hebben achterhaald. Deze vorm van waterontharding zou alleen onder perfecte omstandigheden werken.

De werking van een magneet

Een magneet zou moeten voorkomen dat in water opgeloste delen zich combineren met carbonaat. Als deze gecombineerd worden vormt er kalk, maar door de kalkdelen door een negatieve lading te voorzien zou dit niet ontstaan. Nu blijkt er dat de kalkdelen alleen negatief geladen blijven zolang het water stroomt, als dit stilstaat dan kan de kalk zich gewoon weer gaan vormen.

Volgens de verkopers van magneten zou de magneet bij u in Heiloo alleen werken onder precieze omstandigheden, bijvoorbeeld een bepaalde sterkte van het magnetische veld, de watersamenstelling en de doorstroomsnelheid. Er wordt echter nergens duidelijk gemaakt wat de precieze omstandigheden dan precies zijn. Het consumentenprogramma Radar heeft ook aandacht besteed aan de magneten, waaruit is gebleken dat er voor de werking geen wetenschappelijk bewijs is.

uitroepteken

Beste waterontharders voor Heiloo

Bij het aanschaffen van een waterontharder kunt u kiezen tussen een elektrisch of een mechanisch model. Aquaverzachter.nl heeft mechanische toestellen hoog in het vaandel staan. De voordelen van een elektrische waterontharder wegen niet op tegen de voordelen van de mechanische waterontharder.

Elektrische waterontharder

 • Verbruikt gemiddeld 40-300 liter water per regeneratie. Dit is afhankelijk van het type waterontharder en de grootte.
 • Een elektrische waterontharder doet 30 tot 120 minuten over een spoelbeurt. Hierdoor wordt de regeneratie vaak uitgesteld tot in de nacht.
 • De elektrische waterontharder heeft grote harsflessen, hierdoor is meer water en kracht nodig tijdens het spoelen. Doordat er meer kracht nodig is, zal er ook meer geluid ontstaan.
 • Door de grote harsfles is er meer weerstand, waardoor het drukverlies hoger kan zijn.
 • De elektrische waterontharder heeft stroom nodig, waardoor de waterontharder niet in vochtige ruimtes kan staan.
 • Deze waterontharders houden rekening met de samenstelling van een huishouden, daar wordt de hardheid op aangepast.  Als er meer of minder personen zijn, zal de waterontharder minder goed zijn werk doen.
of

Mechanisch:

 • Een compacte mechanische waterontharder gebruikt in een spoelbeurt maar 18 liter.
 • Een mechanische waterontharder heeft een spoeltijd van 15 minuten.
 • Een compacte harsfles zorgt ervoor dat het toestel niet veel zout en water nodig heeft tijdens het spoelen. De waterontharder spoelt alleen wanneer er water gebruikt wordt, en zal dus nooit ‘s nachts regenereren.
 • De kleine harsfles zorgt voor minder weerstand, waardoor de drukverlies minimaal is.
 • Het mechanische systeem kan gewoon in vochtige ruimtes geplaatst worden.
 • De waterontharder heeft altijd dezelfde harsinhoud en stuurt op basis van het waterverbruik, daarom is het niet erg als de gezinssamenstelling veranderd. De waterontharder spoelt pas wanneer nodig.

Er zijn veel verschillende toestellen op de markt. Zo zijn er ook meerdere mechanische toestellen en meerdere elektrische toestellen te verkrijgen. Bij aanschaf van een waterontharder in Heiloo is het belangrijk om te letten op de omvang van de waterontharder en hoeveel hars hier in kan.

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Heiloo!

Terugverdientijd waterontharder

Een waterontharder wordt vaak gezien als een luxeproduct, vanwege de hoge kosten. Het is natuurlijk wel luxe, maar tegenwoordig ook niet meer ondenkbaar, aangezien er in veel plaatsen ontzettend veel kalk in het water zit. Toch is het product echt een investering, die zichzelf uiteindelijk weer terugverdient. Deze terugverdientijd hangt af van een paar factoren; het model van de waterontharder, de hoeveelheid regeneratiezout, en of het toestel elektriciteit nodig heeft.

Het model van de waterontharder

Een van de belangrijkste factoren van de terugverdientijd is het model van uw waterontharder in Heiloo. Er zijn verschillende soorten modellen, het verschil zit in de samenstelling van het huishouden. Een kleiner huishouden, bestaande uit 1 of 2 personen heeft genoeg aan een klein model, maar met een samenstelling van 4 of meer personen is er een grotere capaciteit nodig. Als een huishouden met een grote gezinssamenstelling een kleiner model gebruikt, zal de waterontharder heel vaak moeten spoelen. Dit betekent dat er onnodig veel zout en water gebruikt wordt tijdens de spoelingen. Bij een elektrisch toestel zal de hars veel sneller verzadigd zijn, omdat deze op ingestelde tijden spoelt. Als er veel meer water gebruikt wordt, en de waterontharder pas later kan spoelen, zal de kalk weer een kans krijgen om in het water terecht te komen. De hars kan in dit geval de kalk niet meer allemaal opvangen.

Zoutverbruik

De hoeveelheid regeneratiezout is ook van toepassing op de terugverdientijd van de waterontharder. Zowel mechanische als elektrische waterontharders werken in Heiloo op basis van zout. Dit zout dient altijd tijdig bij te worden gevuld, omdat de waterontharder anders niet goed kan functioneren. Er zitten verschillen in apparaten qua zuinigheid met zout. De mechanische waterontharder zal altijd pas spoelen wanneer dit nodig is, waardoor het apparaat zo zuinig mogelijk spoelt. Als u een elektrisch apparaat heeft, die ingesteld is op ‘s nachts spoelen, dan is het zonde als hij spoelt als u de hele dag weg bent geweest. De prijzen voor het zout kunnen verschillen, maar dit ligt vaak tussen de 10 en 15 euro. Let er wel op dat u niet verplicht wordt om bij een bedrijf het zout af te nemen, in dat geval zou het aardig in de kosten kunnen lopen.

Met of zonder elektriciteit

Als het gaat om de terugverdientijd is het ook belangrijk om te kijken naar de verschillen tussen elektrisch en mechanisch. Er zitten verschillen in de aanschafprijs en zuinigheid, waardoor de terugverdientijd verschilt.

De opbrengst

Dure huishoudelijke apparaten als een wasmachine en vaatwasser zullen door de waterontharder in Heiloo veel langer meegaan. Vaak wordt de levensduur door de aanslag van kalk met een aantal jaar verkort. De kalk blijft vaak in de apparatuur zitten en hoopt zich langzaam op. Een apparaat dat gewoonlijk 10 jaar meegaat, gaat door kalk vaak maar 7 jaar mee. U bespaart dus geld door niet gelijk nieuw apparatuur aan te hoeven schaffen. Normaliter hoort een apparaat ook onderhoud te krijgen, dit is met een waterontharder ook niet meer nodig. Als u dit onderhoud uit liet voeren dan kan dit per jaar ook nog flink schelen. Als u veel last heeft van kalk in Heiloo, heeft u vast wel eens antikalkmiddel gebruikt. Dit kan op jaarbasis ook flink in de kosten lopen. Naast een besparing op antikalkmiddelen heeft u ook minder hydraterende crèmes, wasmiddel of haarverzorging nodig. Dit komt omdat het zachte water zorgt voor een zachte huid en was.

waterontharde besparing

De terugverdientijd van de waterontharder in Heiloo

Afhankelijk van de kosten die u gemaakt heeft voor de aanschaf van de waterontharder, zou u gemiddeld in 4 jaar de waterontharder terug hebben verdiend. Indien de kosten voor de aanschaf nog hoger waren, door bijvoorbeeld het kopen van bronwater flessen, dan zal de terugverdientijd nog minder zijn. Als een waterontharder goed onderhouden is, kan deze wel 20 tot 25 jaar meegaan. De investering van een waterontharder in Heiloo kan dus zeker uit!

Waterhardheid in de Heiloo

De waterhardheid in Heiloo ligt rond de rond de 6.00 dH.
Per jaar komt er 19.22 kilogram kalk in uw water.

Waterhardheid in Heiloo

De hardheid van het water kan in Nederland per postcode enorm verschillen. Dit komt omdat het water uit verschillende bronnen komt. Het water bij u in Heiloo kan daardoor enorm verschillen met mensen die aan de andere kant van het land wonen. U heeft vast wel eens gemerkt dat het water bij mensen bij wie u op visite bent anders smaakt dan thuis. De een zal meer last hebben van kalkaanslag dan de ander. Er zijn drie vragen die u aan u zelf kunt stellen als u twijfelt over de aanschaf van een waterontharder.

 1. Is er bij u in Heiloo veel sprake van kalkaanslag?
 2. Heeft u last van uw huid na het douchen of het gebruik van water?
 3. Is uw huid vaak droog?

Een waterontharder in Heiloo?

Als u op deze vragen met ja heeft gereageerd, dan zou een waterontharder voor u in Heiloo een goede uitkomst zijn. Bent u benieuwd naar de hardheid in uw regio? Op het internet kunt u gemakkelijk opzoeken hoe hard het water bij u in Heiloo is. Mocht u er niet uitkomen, dan kunnen wij u hier natuurlijk gemakkelijk bij helpen. U kunt eenvoudig uw gegevens achterlaten op Aquaverzachter.nl, zodat professionele bedrijven uit Heiloo contact met u op kunnen nemen.

Grote merken waterontharders

De volgende A- en B-merken van waterontharders zijn in Nederland en België erg populair.

aquacell

Aquacell

Aquacell is een grote speler op het gebied van waterontharding. Aquacell levert mechanische waterontharders, die in Engeland geproduceerd worden. Het bedrijf startte ooit met elektrische waterontharders, maar door de hoge storingspercentages zijn zij overgegaan op mechanische modellen.

Aawater

AA-water

Dit bedrijf is gespecialiseerd in de waterbehandeling, legionella en waterontharders. AA-water verkoopt elektrische toestellen die door lokale monteurs worden geïnstalleerd.

amysoft

Amysoft

Een ander groot merk in de wereld van waterontharders is Amysoft. Dit bedrijf is de Nederlandse dealer van het merk Ecowater en verkoopt elektrische toestellen. Ecowater is sinds 1992 wereldwijd marktleider op het gebied van waterontharders.

Remon

Remon

Remon waterontharders levert als een van de weinige bedrijven waterontharders zowel met als zonder stroom.

Delta

Delta

De Delta waterontharders worden gemaakt in België en door van Meerendonk Waterontharders in Nederland geplaatst. Delta is een Belgisch merk dat compacte, mechanische waterontharders aanbiedt. Van Meerendonk Waterontharders plaatst door heel Nederland.

UNIQUE

Unique

Unique waterontharders verkoopt elektrische waterontharders die in Nederland geproduceerd zijn.

Er zit veel verschil in de bedrijven en de toestellen die ze aanbieden. Het belangrijkste is natuurlijk dat ze er allemaal voor zorgen dat de kalk uit uw water in Heiloo gehaald wordt. Bij de keuze tussen de bedrijven is het raadzaam om te weten waar de toestellen geproduceerd worden. Er zijn ook bedrijven die de toestellen of onderdelen daarvan uit China halen. Hierdoor is het moeilijker om onderdelen te vervangen. Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op de contracten die de bedrijven aanbieden, zodat de kosten niet alsnog hoger zullen uitvallen.

Offerte waterontharder in Heiloo

Bent u nieuwsgierig geworden naar de waterontharders? Als u het contactformulier invult zorgen wij dat u zo snel mogelijk (of indien gewenst op een later moment) een offerte op maat krijgt. Dit zullen wij doen aan de hand van uw gezinssamenstelling in Heiloo, of op basis van uw waterverbruik. Aquaverzachter.nl zorgt ervoor dat er contact opgenomen wordt door een bedrijf dat het beste bij u past.

De offertes zijn geheel vrijblijvend, zodat u later nog kunt beslissen of u wel of niet over wilt gaan tot een aankoop. Er komt ook altijd geheel vrijblijvend een adviseur bij u in Heiloo langs, die u haarfijn alles kan uitleggen over de werking van de waterontharder. Zo heeft u een compleet beeld van het technische product dat u koopt.

reinigingszout

Reinigingszout

De waterontharders die op basis van een ionen uitwisseling werken, gebruiken allemaal reinigingszout. Dit zout is hogedruk geperst en universeel te verkrijgen. Door middel van de zoutoplossing wordt de hars in de waterontharders gezuiverd. Het zout verdwijnt vervolgens met de opgeloste kalkdeeltjes in het riool. Hierdoor wordt het zout ook wel regeneratiezout genoemd. In feite gaat het hier om gewoon keukenzout, behalve dat het met hoge druk geperst is. Hierdoor lost het op in water, waardoor het zout de hars kan reinigen.

Normaal keukenzout lost niet op in water, waardoor u dit zou niet voor de waterontharder kunt gebruiken. Er zijn verschillen in de vorm van het zout, de een vindt het makkelijker om grote blokken te kopen, de ander vult liever de zoutbak met kleine brokjes. Het maakt niet uit hoe de zoutbak gevuld wordt, als dit maar op tijd gebeurt. Als de zoutbak leeg is, zal de waterontharder niet goed functioneren. Een huishouden met een gemiddeld waterverbruik zal naar schattig 20 kilo zout per persoon per jaar verbruiken. Het exacte aantal kilo’s is afhankelijk van de waterhardheid in Heiloo en het waterverbruik.

Onderhoudsbeurt

Elk technisch apparaat heeft baadt bij onderhoud. Ook bij een waterontharder in Heiloo is het advies om jaarlijks of om de twee jaar onderhoud uit te laten voeren. Op deze manier zal de levensduur van de waterontharder verlengd worden. Tijdens een onderhoudsbeurt worden alle filters gereinigd, om ervoor te zorgen dat er geen zand en andere deeltjes in blijven zitten. Zo kan de waterontharder optimaal zijn werk blijven doen. De waterontharder zal bij een regelmatig onderhoud in Heiloo zo’n 20-25 jaar meegaan.

Als er jaarlijks of een keer in de twee jaar een onderhoudsmonteur langskomt, blijft de waterontharder ook beter energiezuinig functioneren. Een bedrijf kan vragen om een onderhoudscontract af te sluiten voor een optimale werking. Dit kunnen zij echter niet verplichten. Als je wel een contract hebt, wordt de garantie ook vaak verlengd en heb je bij een reparatie geen extra kosten.

Hoeveel cilinders zijn voor u geschikt?

U heeft niet alleen de keuze tussen een mechanisch of elektrisch toestel, maar ook tussen het aantal cilinders. Zo is er een simplex met 1 cilinder, en een duplex met 2 cilinders. Voor de zakelijke markt in Heiloo zijn er ook nog cilinders die bestaan uit veel grotere afmetingen en aantallen. De simplex met een cilinder is voldoende voor een huishouden van 1 tot 4 personen. Als een huishouden bestaat uit meer dan 4 personen, wordt de duplex aangeraden. Dit systeem heeft meer capaciteit en is daardoor geschikt voor grotere waterverbruikers.

Het grootste verschil tussen de enkele en dubbele cilinders, naast de capaciteit, is tijdens de regeneratie. Bij een systeem met een enkele cilinder sluit het systeem zich tijdens de regeneratie tijdelijk af. Hierdoor kan er tijdens de regeneratie “normaal” water door de leidingen stromen. Dit is echter niet lang genoeg dat de kalk zich weer zou kunnen gaan hechten. Als u een systeem met twee cilinders heeft, zal de ene het van de ander overnemen tijdens de regeneratie. Voor een klein huishouden is deze korte tijd geen probleem, maar mocht u dit niet willen dan kunt u altijd een duplex aanschaffen. Met een klein huishouden zult u 1 keer in de paar dagen de regeneratie van een kwartier hebben. Hierbij zult u de spoeling nauwelijks merken, het kan ook zijn dat dit net gebeurd als u de wc doorspoelt.

Bij elektrische waterontharders is er een tijdsklok die ingesteld kan worden. Deze zal dan spoelen op een moment dat u dat wilt, zodat u rekening kunt houden met het moment van normaal water.

waterontharder-doorsnee
Water splash

Zakelijke waterontharder

Ook de zakelijke ondernemers kunnen terecht op aquaverzachter.nl. Bent u zelf installateur en wilt u waterontharders afnemen om te installeren? Na het invullen van het contactformulier brengt aquaverachter.nl u in contact met een bedrijf dat in Heiloo zakelijke afnames aanbiedt. Deze waterontharders kunt u vaak met korting afnemen, omdat u ze zelf kunt plaatsen.

Bedrijven in Heiloo

De industriële waterontharders werken op dezelfde manier als de huishoudelijke apparaten. Het enige verschil is dat er meer cilinders worden gebruikt, en de cilinders vaak een groter harscompartiment hebben. De industriële waterontharders zijn bijvoorbeeld geschikt voor; horeca, appartementencomplexen, zwembaden, bedrijven, scholen, zorgcentra en boerderijen. Met de grotere waterontharders is er genoeg capaciteit om een heel gebouw in Heiloo te voorzien van zacht water. Deze waterontharders werken net als de gewone waterontharders ook met een zoutbak, al zijn deze natuurlijk wel een slag groter. Per duplex, dus twee cilinders, is er 1 zoutbak aangesloten. De industriële waterontharders zijn altijd duplex modellen. Afhankelijk van het waterverbruik kunnen hier meerdere cilinders aan verbonden worden. Zo komen er uiteindelijk meerdere duplexen bij elkaar te staan, die allemaal op elkaar aangesloten zijn. Als er 4 harsflessen zijn, zullen de overige 3 flessen door blijven spoelen als 1 in regeneratie is. Deze grote installaties kunnen zelfs geplaatst worden tot 2 meter onder het rioolniveau! Bent u een bedrijf in Heiloo dat op zoek is naar een grote waterontharderinstallatie? Laat dan uw gegevens achter via het contact formulier, zodat wij kunnen zorgen dat een passend bedrijf contact met u opneemt.

De zoutbakken kunnen wel 3 meter van de waterontharder geplaatst worden. De industriële waterontharders zijn ontworpen om hoge pieken te kunnen verwerken. Zo kan de waterontharder gewoon door blijven werken tot pieken van 21m3 per uur.

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Heiloo!

waterdistributie

Bypass schakelaar

Een bypass is een soort systeem dat de waterontharder tijdelijk uit kan schakelen. Deze bypass zit niet standaard op alle waterontharders, let hier dus goed op. Aquaverzachter brengt u altijd in contact met een bedrijf dat deze optie wel biedt. Een bypass is voornamelijk handig als u in Heiloo woont en bijvoorbeeld de voorzitter van VV HSV Heiloo bent en een waterverzachter voor de douches wilt hebben. Dan zou het zonde zijn om de velden te besproeien met zacht water.

De waterontharder wordt vaak geplaatst op plekken waar u er nog makkelijk bij kunt komen, zoals in de meterkast, een trapkast of in de garage. De waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst. Zit deze in de kruipruimte? Dan kan het zijn dat het wat moeilijker is voor u om de bypass om te schakelen. Als u hier van tevoren van op de hoogte bent, kunt u samen met de installateur kijken of de waterontharder wellicht ergens anders geplaatst kan worden. Een bypass kan erg handig zijn, zeker als u soms geen zacht water nodig heeft.

Wij staan graag voor u klaar in Heiloo

team-1

Joanne Kieviet

Manager

team-2

David de Groot

Online marketeer

Auteur: Dana Levina

Dana Levina

Administratief medewerker

FAQ

Na aanschaf van een koffiezetapparaat zal de waterontharder blijven aangeven dat deze ontkalkt moet worden. Het koffiezetapparaat en de vaatwasser zullen bij de installatie ingesteld worden op een bepaalde hardheid. Als deze hardheid veranderd wordt door de waterontharder, zal er toch een melding blijven komen. U kunt de melding om te ontharder negeren, er zit immers geen kalk meer in het water.

Na de installatie van uw waterontharder hoeft u geen zout meer toe te voegen aan uw vaatwasser. Normaal gesproken zit er in een vaatwasser ook een onthardingsfunctie, waardoor de ontharder zout nodig heeft om dit schoon te spoelen. Met uw waterontharder is deze functie niet nodig, en kan de vaatwasser gewoon zijn werk doen, met zacht water.

De waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst. In veel huizen in Heiloo is dit in de meterkast of in de kruipruimte. In enkele huizen betreft het een garage. De waterontharders worden vaak in de meterkast of kruipruimte geplaatst. De zoutbak kan enkele meters van de waterontharder af staan, deze moet natuurlijk af en toe bijgevuld worden. Zo kan de waterontharder bijvoorbeeld in de kruipruimte staan en de zoutbak in de meterkast, zodat het luik niet open hoeft tijdens het bijvullen van het regeneratiezout.

Er wordt vaak gevraagd of een lichaam de kalk nodig heeft die uit het water komt. Toch is de dagelijkse behoefte van kalk niet uit het drinkwater te halen. Dit zou betekenen dat u 50 liter kalk per dag zou moeten drinken. Vroeger dronk men regenwater, waar ook geen kalk in zit. De aanschaf van een waterontharder in Heiloo heeft dus geen effect op uw drinkwater.

Er zit per merk natuurlijk een verschil in de kwaliteit van onderdelen. Gemiddeld gaan de waterontharders 20 tot 25 jaar mee. Hiervan heeft u vaak ook nog een groot aantal jaren een garantietermijn. De investering voor de waterontharder loont zich dus goed!

Scroll naar boven