Waterontharder Nijkerk

Goed idee!

Langere levensduur

Langere levensduur van huishoudelijke apparaten

Zachte huid

Zachtere huid, minder huidproblemen

Kostenbesparing

Besparing op zeepproducten en meer

Duurzaam

Duurzame apparaten, zonder stroom

Last van hard water in Nijkerk?

Heeft u in Nijkerk ook zo’n last van kalkaanslag? Het is natuurlijk erg vervelend om uw koffiezetapparaat en waterkoker te moeten ontkalken. Ook bij een mooie badkamer wilt u liever niet voor lichte tegels moeten kiezen omdat er op donkere tegels veel kalk zichtbaar is. Na het aanschaffen van een waterontharder zullen al deze kalkproblemen verdwijnen. Een waterontharder in Nijkerk zorgt ervoor dat al het kalk uit het water verdwijnt.

In Nijkerk laten steeds meer mensen een waterontharder plaatsen. Waterontharders zijn de afgelopen jaren in Nederland steeds populairder geworden, omdat het product zoveel voordelen biedt.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder is gemaakt om kalk uit uw water te halen. Dit gebeurt op basis van een ionen-uitwisseling. De waterontharder bestaat uit een cilinder die is gevuld met een kunstmatig hars. Het water dat door de cilinder stroomt, bevat kalk. Calcium en magnesium hechten zich aan hars, waardoor dit nadat het door de cilinder stroomt achter zal blijven. Het schone water, zonder kalk, zal hierna verder uw huis in Nijkerk in stromen. De cilinder wordt na verloop van tijd gespoeld met een zoutoplossing, zodat de kalkdeeltjes weer loskomen van de hars. Deze spoeling komt vervolgens met een afvoer in het riool terecht.

Doordat er geen kalk meer in het water zit, zult u in Nijkerk veel voordelen in het huishouden gaan merken. Uiteindelijk zal de aanschaf van een waterontharder ook veel geld besparen. Elektronische apparaten als de vaatwasmachine of wasmachine zullen langer meegaan, maar ook de apparatuur van uw keuken of badkamer zullen minder snel vervangen hoeven te worden. Het zachte water zorgt voor een zachte was en is beter voor uw huid.

Offerte aanvragen

Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waterontharder in Nijkerk

Als u in Nijkerk veel last heeft van kalk, is een waterontharder de ideale oplossing. De waterontharder biedt veel voordelen, voor zowel het huis als de mens. Zonder kalk gaan huishoudelijke apparaten langer mee, en zorgt de verdwijning van kalk voor een zachte huid. Mensen met huidproblemen kunnen ook baadt hebben bij een waterontharder. Kalk droogt de huid uit, dus water zonder kalk is zacht voor de huid. Ook de hoeveelheid zeep en schoonmaakproducten kunt u verminderen, waardoor u in kosten bespaard.

De waterontharder trekt calcium en magnesium uit het water door middel van een ionenuitwisseling. Er zijn veel verschillende merken en bedrijven op de markt, maar het gemeenschappelijke doel is natuurlijk om uw water zachter te maken. Het water wordt zacht genoemd, omdat de kleding en de huid zachter aanvoelen. Ervaart u in Nijkerk ook veel kalk? Aquaverzachter.nl brengt u in contact met de beste specialisten. Zo kunt u zelf de voordelen ontdekken.

Voordelen van een waterontharder

Bedrijven in Nijkerk

Ook voor zakelijke bedrijven in en rondom Nijkerk worden waterontharders aangeboden. Voor grote bedrijven zijn er speciale toestellen ontworpen die een grotere capaciteit aan water aankunnen. Dit geldt bijvoorbeeld voor grote kantoren, maar ook voor zwembaden, boerderijen of sportclubs in Nijkerk.

Klaar om meer te ontdekken?

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende offerte!

De werking van een waterontharder

Het water in Nederland is relatief hard. Vanaf 12dH wordt het water hard genoemd. Het water is hard omdat het in Nederland uit de grond komt. Hard water is niet ongezond, maar de hoeveelheid kalk wordt vaak als vervelend ervaren. Daarnaast zit er veel meer kalk in dan de mens nodig heeft. Om ervoor te zorgen dat er minder kalk in het water zit, kunt u kiezen voor een waterontharder.  

Kunstmatig hars

Met een waterontharder worden calcium en magnesium uit uw water in Nijkerk gefilterd. De toestellen bestaan altijd uit één of meerdere cilinders. Deze cilinders zijn gevuld met een kunstmatig natrium ionenhars, die op basis van een ionenuitwisseling werkt. De waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst, om het hele huis in Nijkerk van kalkvrij water te voorzien. Het water dat het huis binnenkomt, zal nu als eerste door de waterontharder stromen. Calcium en magnesium worden door hars aangetrokken, waardoor deze achterblijven op de hars bolletjes. Vervolgens stroomt het water zonder de kalk verder het huis in. Er zit een besturingssysteem op de waterontharder, om bij te houden hoeveel water er door de cilinder is gestroomd. Nadat er een kuub aan water door is geweest, zijn de harsbolletjes verzadigd en zal het systeem zichzelf reinigen.

De regeneratie

Om zichzelf te reinigen, ook wel regenereren genoemd, sluit de cilinder zich door middel van een bypass af. Bij een enkele cilinder zal er op dit moment tijdelijk “normaal” water door stromen, bij een dubbele cilinder neemt de een het over van de ander. Het hars wordt schoongespoeld door een pekeloplossing, die uit de aangesloten zoutbak gehaald wordt. Deze zoutoplossing blijft ongeveer 10 minuten in de cilinder staan, zodat de kalk oplost. Deze oplossing zal vervolgens via een afvoer naar het riool gebracht worden. Hierna zal het systeem nog naspoelen met water, zodat er nooit zout in uw drinkwater terecht kan komen. Als de regeneratie klaar is kan het hele proces opnieuw beginnen.

De bypass

De bypass kan ook gebruikt worden om het systeem tijdelijk uit te zetten. U kunt het systeem tijdelijk afsluiten als u bijvoorbeeld een vijver heeft waar kalk in moet zitten, of een zwembad in de tuin wilt vullen.

water-moleculen

Nieuw huis in Nijkerk?

Mocht u van plan zijn om een nieuw huis in Nijkerk te bouwen of te laten (ver)bouwen, dan is het nu het juiste moment om een waterontharder aan te schaffen. De bestaande kalk in een keuken of badkamer is moeilijk weg te krijgen, maar bij aanschaf van een nieuwe badkamer en/of keuken zal er geen nieuwe kalk meer ontstaan.

Bent u benieuwd naar de voordelen van een waterontharder? Via het contactformulier brengen wij u in contact met een bedrijf dat het beste bij u past.

klantenservice
hard water

Water met een hoge hardheid

In Nederland zijn er veel gebieden waar veel kalk in het water zit. Door het hele land zijn veel verschillen in de hardheid van het water. Hard water wordt gemeten op basis van Duitse hardheid (dH). Hoe hoger dit getal is, des te meer kalk er in het water zit. Als het water relatief zacht is, kan er nog wel sprake zijn van kalkaanslag. Waarschijnlijk kent u de nadelen van kalk. Kalk zorgt voor witte vlekken op glas of tegels, die er lastig af te poetsen zijn. Kalk komt niet alleen voor op zichtbare plekken, maar bijvoorbeeld ook binnenin uw apparatuur. De kalk hoopt zich op in leidingen of huishoudelijke apparaten die sneller vervangen zullen moeten worden dan de oorspronkelijke levensduur.

De waterontharder wordt bij u in Nijkerk direct na de watermeter geplaatst. Op deze manier zal het hele huis van onthard water worden voorzien. De watermeter zit vaak in of rondom de meterkast, waar het water vaak binnenkomt. Er zijn verschillende toestellen die geschikt zijn voor verschillende situaties. Zo kan de waterontharder in de meterkast geplaatst worden, maar ook in kruipruimte, kast, kelder of garage. Een waterontharder is altijd verbonden met een zoutbak. Het zout zorgt ervoor dat de kalk uit de cilinder loskomt van de hars. Het proces waarin de waterontharder zichzelf schoonspoelt met zout heet het regeneratieproces. De zoutoplossing verdwijnt na de spoeling via de afvoer in het riool.

Door een waterontharder aan te schaffen zorgt u ervoor dat er geen nieuwe kalkaanslag ontstaat. Op de waterontharder is het mogelijk om in te stellen hoeveel kalk er nog door het water stroomt. Vanaf een waterhardheid van 2,7dH kan er kalkaanslag ontstaan. De smaak van het water veranderd ook door de vermindering aan kalk, zeker als er opeens een hardheid van 0dH is. Hierdoor is het ook mogelijk om de hardheid terug te brengen naar 1dH, zodat de smaak beter is. Er zijn veel verschillende soorten waterontharders. De verschillen zijn afhankelijk van uw voorkeur en uw huishouden in Nijkerk.

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Nijkerk!

Mechanische waterontharders

Bij een huishouden van een tot vier personen is een waterontharder met een enkele cilinder voldoende. De waterontharder met een enkele cilinder wordt ook wel een simplex genoemd. Dit mechanische toestel heeft een prijs van ongeveer 1600 euro. Doordat de mechanische waterontharder op de waterdruk werkt en niet op elektriciteit, zijn hier ook geen extra kosten aan gebonden.

Als een huishouden bestaat uit meer dan vier personen, wordt er een duplex aangeraden. Een duplex bestaat uit twee cilinders en kan meer capaciteit aan. Tijdens het regeneratieproces zal de ene cilinder het van de ander overnemen. U kunt natuurlijk ook met een klein huishouden kiezen voor een duplex waterontharder. Zo zult u altijd zacht water hebben. Een mechanische waterontharder met dubbele cilinder kost rond de 2000 euro.

Elektrische waterontharders

Naast mechanische toestellen worden er ook in Nijkerk elektrische toestellen verkocht. Deze zijn qua aanschaf vaak goedkoper, de beginprijs van een simplex is rond de 900 euro. Het is wel altijd raadzaam om op te letten waar het toestel vandaag komt, vaak komen deze uit landen als China, waar de onderdelen goedkoper zijn. Daarnaast hebben elektrische waterontharders op lange termijn ook elektriciteitskosten.

Hoeveel kost een waterontharder?

Een waterontharder kan verschillende kosten met zich meebrengen. Het aanschaffen van een waterontharder in Nijkerk hangt af van verschillende factoren. Zo zijn er verschillende soorten waterontharders, die mechanisch of elektronisch gestuurd kunnen zijn. Daarnaast zijn er verschillende modellen, met een enkele of dubbele cilinder. Voor grote bedrijven zijn speciale waterontharders ontworpen, die meer capaciteit aankunnen

Als u in Nijkerk een waterontharder aanschaft, kunt u naast de aankoopprijs ook enkele terugkomende kosten verwachten. Zo moet de zoutbak altijd bijgevuld worden, zodat de waterontharder zichzelf kan blijven spoelen. Per 25 kilo zout betaalt u gemiddeld 10-15 euro. De zoutbakken hebben verschillende groottes, afhankelijk van uw waterverbruik of voorkeur. Zo zijn er bakken van 10kg die natuurlijk vaker bijgevuld moeten worden dan een bak van 35kg. Eén persoon gebruikt gemiddeld 20-25kg zout per jaar. De waterontharder zal in Nijkerk 20 tot 25 jaar meegaan, afhankelijk van uw watergebruik.

Installatiekosten

Er zijn bedrijven die bij u in Nijkerk installatie- en voorrijkosten berekenen. Let hier goed op bij aanschaf, de aanschafprijs mag dan gunstig lijken, uiteindelijk kunnen de kosten toch nog oplopen. Aquaverzachter.nl brengt u in contact met specialisten die geen extra kosten berekenen. De prijs van de waterontharder is inclusief btw en installatie, en er zijn geen voorrijkosten.

Naast bovengenoemde kosten voor het zout is er ook nog de mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Een onderhoudscontract kunt u jaarlijks of tweejaarlijks afsluiten. De kosten hiervoor bedragen gemiddeld 70-100 euro. Let er goed op of u niet verplicht wordt door een bedrijf om een onderhoudscontract af te sluiten, de kosten kunnen hierdoor soms hoger uitvallen. Bij het afnemen van een onderhoudscontract wordt de garantie van de waterontharder ook vaak verlengd.

Waterontharder in Nijkerk: de voordelen

Een waterontharder biedt voor u in Nijkerk erg veel voordelen. De grootste voordelen zijn voor uw huishoudelijke apparaten, uw huid en de was. Uiteindelijk zorgt een waterontharder voor een besparing op kosten. Een van de belangrijkste redenen voor mensen in Nijkerk om een waterontharder aan te schaffen, is de verlenging van de levensduur van elektronische apparaten. In een vaat- of wasmachine hoopt de kalk zich vaak op, waardoor deze apparaten sneller kapot zullen gaan. Ditzelfde geldt voor uw koffiezetapparaat en waterkoker. Omdat de elektrische apparaten door de waterontharder langer mee zullen gaan, zult u uiteindelijk in kosten besparen. Daarnaast is het een groot voordeel dat sanitair en keukenapparatuur langer mooi blijven.

Door in Nijkerk een waterontharder aan te schaffen gaan elektronische apparaten langer mee, waardoor u uiteindelijk in kosten bespaard. Niet alleen elektrische apparaten zullen het beter doen met een waterontharder, ook de badkamer en keuken zullen veel langer mooi blijven door het gebrek aan kalk. Hierdoor bespaart u naast geld voor schoonmaakmiddelen ook tijd om de badkamer minder grondig schoon te maken, omdat de kalkaanslag niet meer van de douche of kranen verwijderd hoeft te worden.

zeep

Zeepproducten besparing

Naast de schoonmaakmiddelen die u bespaart, kunt u ook flink besparen op zeepproducten. Omdat er geen kalk meer in het water zit, heeft u veel minder nodig van uw wasmiddel, shampoo een zeep. Kalk maakt deze producten troebel, maar zonder kalk zullen de producten veel meer gaan schuimen. Omdat er geen kalk meer in de leidingen zal ophopen, komt er meer wasmiddel in de wasmachine terecht. Omdat het zachte water voor zowel zachter haar, huid en was zorgt, hebt u geen conditioner, bodylotion en wasverzachter meer nodig.

huid

Last van een droge huid?

Als u last heeft van een droge huid, kan een waterontharder een ideale oplossing zijn. Kalk zorgt er namelijk voor dat de huid zich nog meer uitdroogt. Zacht water zorgt voor een zachtere huid. Een waterontharder wordt ook wel aangeraden door huisartsen voor mensen met eczeem, acne of andere huidproblemen. Hoewel een waterontharder de problemen natuurlijk niet volledig kan doen verdwijnen, kan het wel zorgen voor een zachte, rustigere huid. Ook voor mensen die snel een droge huid hebben is de waterontharder een prettige oplossing. Dit zorgt niet alleen voor een beter gevoel, maar ook voor een vermindering aan dure zalfjes en crèmes.

lekker-water

Andere smaak van water

Ieder mens heeft een andere smaak, dit is erg persoonlijk. Er zijn relatief veel mensen die de smaak van kraanwater niet lekker vinden, en daardoor bronwater in flessen kopen. Met een waterontharder hoeft u deze flessen niet meer aan te schaffen, maar komt dit bij u in Nijkerk rechtstreeks uit de kraan. Dit scheelt ook in de kosten, omdat u geen flessen met bronwater meer aan hoeft te schaffen. Vaak vinden mensen het zachte water lekkerder dan water met kalk.

Onze klanten aan het woord in Nijkerk en omgeving

Lemmens

Mevrouw Lemmens

Aquaverzachter.nl, bedankt voor de duidelijke informatie over waterontharders. Door al het aanbod zagen wij door de bomen het bos niet meer. Op basis van deze website hebben wij de keuze gemaakt om toch een waterontharder in Nijkerk aan te schaffen. Wij hebben het contactformulier ingevuld en kregen enkele uren later al een telefoontje om een vrijblijvend advies in te plannen.

23.07.2024 - Nijkerk

pijl-reviews
pijl-reviews2
Frerichs

Mevrouw Frerichs

Een aantal maanden geleden waren we klaar met alle kalkophopingen in ons huis. Wij moesten continue poetsen om ons huis in Nijmegen kalkvrij te maken. Wij hebben een aanvraag gedaan voor meer informatie via aquaverzachter.nl en werden heel goed geholpen. Als je niet meer weet waar je moet zoeken raden we zeker aquaverzachter.nl aan.

21.07.2024 - Nijmegen

Hanegraaff

Meneer Hanegraaff

Mooi dat er zulke websites bestaan. We hebben alle informatie gevonden om een goede keuze te maken over een waterontharder. Super!!

21.07.2024 - Nunspeet

Dries

Mevrouw Dries

Aquaverzachter.nl heeft ons in contact gebracht met specialisten over waterontharders. Nadat we onze gegevens hadden ingevuld werden we dezelfde middag nog gebeld om een afspraak in te planning. Fijn dat alles op korte termijn geregeld kon worden! Onze waterontharder is vorige week bij ons in Oosterbeek geplaatst, we zijn er erg blij mee.

17.07.2024 - Oosterbeek

pijl-reviews3
pijl-reviewss
Lagerweij

Meneer Lagerweij

De keuze tussen elektrisch en mechanisch vond ik erg lastig. Op basis van de informatie op deze website heb ik toch ingezien dat een mechanische waterontharder mij meer aanspreekt. Ik heb contact opgenomen en geniet inmiddels alweer een paar weken van het zachte water.

13.07.2024 - Nijmegen

Haring

Meneer Haring

Mocht je nog twijfelen om in Oosterbeek een waterontharder aan te schaffen, ik zou het absoluut aanraden! Het scheelt mij zoveel schoonmaakwerk, dat wil toch iedereen!

12.07.2024 - Oosterbeek

Gerritse

Mevrouw Gerritse

Bedankt voor de goede service!

10.07.2024 - Oosterbeek

Eerden

Meneer Eerden

Onze zoektocht naar een goede waterontharder liep al een paar maanden toen we de website van aquaverzachter.nl tegenkwamen. We werden blij van de duidelijke, overzichtelijke informatie en konden eindelijk de verschillen zien tussen de waterontharders. We hadden in eerste instantie bedacht dat we wel een magneet wilden, maar gelukkig hebben we hier toch niet voor gekozen. Een goede investering is veel meer waard dan een goedkoop product! Wij genieten van het kalkvrije water, bedankt!

08.07.2024 - Nijmegen

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Nijkerk!

Kalkaanslag

Verschil in waterontharders in Nijkerk

Elektrisch en mechanisch

Er bestaan meerdere soorten waterontharders. Deze kunnen werken door middel van een ionenuitwisseling, zoals elektrische en mechanische waterontharders. De mechanische waterontharders werken volledig op basis van waterdruk. De waterontharders die door Aquaverzachter.nl worden aanbevolen, zijn mechanische toestellen. Omdat deze toestellen op de waterdruk werken en daardoor geen elektriciteit nodig hebben, zijn deze zowel duurzamer als goedkoper. De mechanische toestellen spoelen om de kuub water, dit gaat vanzelf. Het nadeel van een mechanische waterontharder is dat u de zoutbak in de gaten moet houden. Omdat er geen elektrische onderdelen op zitten, moet u zelf bijhouden wanneer u het zout moet vullen.

Een elektrische waterontharder heeft een ingebouwde tijdsklok. U kunt op deze klok instellen wanneer u de waterontharder wilt laten spoelen, bijvoorbeeld in de nacht of als u niet thuis bent. Op deze manier heeft u geen last van het moment dat de waterontharder spoelt, en heeft u niet tijdelijk hard water. Daarnaast kan een elektrisch toestel een melding geven als de zoutbak leeg is, zodat u deze eenvoudig bij kunt vullen. Een nadeel van de elektrische waterontharder is dat deze doordat hij op een bepaalde tijd spoelt, dit ook zal doen als u die dag weg bent geweest. Dit is zonde van het water en zout dat verbruikt wordt tijdens de regeneratie.

Filters en magnetische ontkalkers

Er zijn ook waterontharders die niet op basis van een ionen uitwisseling werken. Er bestaan ook filters en magneten die bij u in Nijkerk de kalk uit het water halen. Een filter kan op een waterkan geplaatst worden, zodat de kalk uit het drinkwater gehaald wordt. De filter zorgt ervoor dat calcium en magnesium uit het water gehaald worden. Naast drinkwater filters zijn er ook filters die zand en andere vuile deeltjes uit het water halen. Ook is er een osmose filter, die alles uit het water haalt, waardoor er alleen puur water overblijft. Deze filters zullen er echter niet het water in uw hele huis behandelen.

Magnetische waterontharders zorgen ervoor dat kalk niet kan binden door magnetische velden. Dit is echter niet bewezen. Deze manieren van ontkalking zijn beide veel goedkoper, maar worden daardoor ook in twijfel getrokken door specialisten.

Magneet

Naast waterontharders op ionenuitwisseling zijn er ook magneten die de kalk uit het water in Nijkerk zouden moeten halen. Dit is echter niet bewezen, er zijn veel bedrijven die deze mythe hebben achterhaald. Deze vorm van waterontharding zou alleen onder perfecte omstandigheden werken.

Magnetische waterontharder

De magnetische waterontharder werkt door een magneet die om uw leidingen in Nijkerk heen geklemd wordt. Dit proces zou moeten voorkomen dat deeltjes die in water opgelost zijn zich combineren met carbonaat, waardoor kalk ontstaat. De magneet zou ervoor zorgen dat kalkdeeltjes een negatieve lading krijgen, waardoor er geen kalk kan onstaan. Inmiddels is er bewezen dat kalkdeeltjes alleen negatief geladen kunnen blijven als het water stroomt. Als het water stilstaat zal de kalk dus wel weer kunnen hechten.

Volgens de verkopers van magneten zou de magneet bij u in Nijkerk alleen werken onder precieze omstandigheden, bijvoorbeeld een bepaalde sterkte van het magnetische veld, de watersamenstelling en de doorstroomsnelheid. Er wordt echter nergens duidelijk gemaakt wat de precieze omstandigheden dan precies zijn. Het consumentenprogramma Radar heeft ook aandacht besteed aan de magneten, waaruit is gebleken dat er voor de werking geen wetenschappelijk bewijs is.

uitroepteken

Welke waterontharder past het beste bij u in Nijkerk?

In de zoektocht naar een waterontharder die het beste bij u past, is het belangrijk om te kiezen tussen elektrisch en mechanisch. De specialisten van Aquaverzachter.nl zouden voor u in Nijkerk de mechanische waterontharder adviseren. Dit omdat de voordelen van de mechanische waterontharder uitgebreider zijn dan die van de elektrische waterontharder. Hierbij enkele verschillen die u bij de keuze kunnen helpen:

Elektrisch:

 • Verbruikt gemiddeld 40-300 liter water per regeneratie. Dit is afhankelijk van het type waterontharder en de grootte.
 • Een elektrische waterontharder doet 30 tot 120 minuten over een spoelbeurt. Hierdoor wordt de regeneratie vaak uitgesteld tot in de nacht.
 • De elektrische waterontharder heeft grote harsflessen, hierdoor is meer water en kracht nodig tijdens het spoelen. Doordat er meer kracht nodig is, zal er ook meer geluid ontstaan.
 • Door de grote harsfles is er meer weerstand, waardoor het drukverlies hoger kan zijn.
 • De elektrische waterontharder heeft stroom nodig, waardoor de waterontharder niet in vochtige ruimtes kan staan.
 • Deze waterontharders houden rekening met de samenstelling van een huishouden, daar wordt de hardheid op aangepast. Als er meer of minder personen zijn, zal de waterontharder minder goed zijn werk doen.

Mechanische waterontharder:

 • De mechanische waterontharder is compact en gebruikt per spoelbeurt slechts 18 liter.
 • De mechanische waterontharder heeft een regeneratietijd van 15 minuten.
 • Door een compacte harsfles heeft de waterontharder weinig zout en water nodig. Het systeem werkt op de waterdruk en spoelt alleen als het gebruikt wordt, deze zal dus niet ‘s nachts spoelen.
 • Met een kleine harsfles is er minder weerstand, waardoor er minder drukverlies is.
 • Door gebrek aan elektriciteit kan deze waterontharder ook in vochtige ruimtes geplaatst worden.
 • De harsinhoud blijft altijd gelijk en werkt op basis van waterverbruik. De waterontharder spoelt pas wanneer dat nodig is, ongeacht het aantal mensen.

Er zijn veel verschillende toestellen op de markt. Zo zijn er ook meerdere mechanische toestellen en meerdere elektrische toestellen te verkrijgen. Bij aanschaf van een waterontharder in Nijkerk is het belangrijk om te letten op de omvang van de waterontharder en hoeveel hars hier in kan.

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Nijkerk!

De waterontharder terugverdienen

De waterontharder wordt vanwege de hoge prijs gezien als een luxeproduct. Ondanks dat het inderdaad een luxe is om zacht water te hebben, is het voor sommige mensen niet meer denkbaar om zonder waterontharder te leven. Er zijn bepaalde plekken in Nederland waar het water dusdanig hard is, dat de kalk zich maar blijft ophopen, wat erg vervelend is. Een waterontharder in Nijkerk kan ook zeker als investering gezien worden, omdat de waterontharder door vele voordelen zichzelf weer terugverdient. De tijd die de waterontharder nodig heeft om zichzelf terug te verdienen hangt af van enkele factoren, zoals het model, het zoutverbruik en of het toestel mechanisch of elektrisch is.

Het model van de waterontharder

Een van de belangrijkste factoren van de terugverdientijd is het model van uw waterontharder in Nijkerk. Er zijn verschillende soorten modellen, het verschil zit in de samenstelling van het huishouden. Een kleiner huishouden, bestaande uit 1 of 2 personen heeft genoeg aan een klein model, maar met een samenstelling van 4 of meer personen is er een grotere capaciteit nodig. Als een huishouden met een grote gezinssamenstelling een kleiner model gebruikt, zal de waterontharder heel vaak moeten spoelen. Dit betekent dat er onnodig veel zout en water gebruikt wordt tijdens de spoelingen. Bij een elektrisch toestel zal de hars veel sneller verzadigd zijn, omdat deze op ingestelde tijden spoelt. Als er veel meer water gebruikt wordt, en de waterontharder pas later kan spoelen, zal de kalk weer een kans krijgen om in het water terecht te komen. De hars kan in dit geval de kalk niet meer allemaal opvangen.

Hoeveelheid regeneratiezout

Naast het model van de waterontharder is ook de zouthoeveelheid belangrijk voor de terugverdientijd. De waterontharders die op basis van een ionenuitwisseling werken, moeten zich altijd spoelen met zout. De zoutbak zit verbonden aan de waterontharder, en zorgt ervoor dat het systeem zichzelf kan reinigen. Als het zout in de zoutbak op is, kan de waterontharder niet goed reinigen. De mechanische en elektrische waterontharders hebben qua zuinigheid ook verschillen. Omdat de mechanische waterontharder op de waterdruk werkt, spoelt deze altijd pas als dat nodig is. Op deze manier werkt het systeem zo zuinig mogelijk. Met een elektrische waterontharder kan het voorkomen dat het apparaat eigenlijk nog niet verzadigd is als hij op de ingestelde tijd gaat regenereren. De prijzen voor een zak zout van 25 kilo liggen tussen de 10 en 15 euro. Er zijn bedrijven die willen dat je het zout bij hen blijft afnemen, dit kan duurder uitvallen. Het universele zout is namelijk ook gewoon bij bouwmarkten in Nijkerk te koop.

Met of zonder elektriciteit

Als het gaat om de terugverdientijd is het ook belangrijk om te kijken naar de verschillen tussen elektrisch en mechanisch. Er zitten verschillen in de aanschafprijs en zuinigheid, waardoor de terugverdientijd verschilt.

Het rendement

Door het gebrek aan kalk zullen huishoudelijke apparaten als de wasmachine en vaatwasser bij u thuis in Nijkerk een langere levensduur hebben. Dit kan oplopen tot zelfs enkele jaren langere levensduur, die door kalkaanslag verminderd zouden zijn. Dit komt omdat de kalk zich ophoopt inleidingen van de apparatuur. Als een apparaat een levensduur van 10 jaar heeft, zou deze door de kalkophoping ongeveer 7 jaar meegaan. Met een waterontharder behoudt het apparaat de oorspronkelijke levensduur van 10 jaar.

Doordat u minder snel en minder vaak nieuw apparatuur hoeft aan te schaffen, kunt u hiermee in de kosten besparen. Het onderhoud dat bij elektrische apparaten geadviseerd wordt, is hierdoor ook niet meer nodig. Mensen in Nijkerk die veel last hebben van kalk, hebben vast wel eens antikalkmiddelen gebruikt. Deze middelen zijn niet goedkoop, bij aanschaf van een waterontharder zal dit flink wat geld besparen. Ditzelfde geldt voor hydraterende huid crèmes, wasverzachters en haarproducten. Het zachte water zonder kalk zorgt voor een zachte huid, haar en was.

waterontharde besparing

De terugverdientijd van de waterontharder in Nijkerk

Afhankelijk van de kosten die u gemaakt heeft voor de aanschaf van de waterontharder, zou u gemiddeld in 4 jaar de waterontharder terug hebben verdiend. Indien de kosten voor de aanschaf nog hoger waren, door bijvoorbeeld het kopen van bronwater flessen, dan zal de terugverdientijd nog minder zijn. Als een waterontharder goed onderhouden is, kan deze wel 20 tot 25 jaar meegaan. De investering van een waterontharder in Nijkerk kan dus zeker uit!

Waterhardheid in de Nijkerk

De waterhardheid in Nijkerk ligt rond de rond de 6.00 dH.
Per jaar komt er 19.22 kilogram kalk in uw water.

Hoe hard is het water in Nijkerk?

De hardheid van het water kan in Nederland per postcode enorm verschillen. Dit komt omdat het water uit verschillende bronnen komt. Het water bij u in Nijkerk kan daardoor enorm verschillen met mensen die aan de andere kant van het land wonen. U heeft vast wel eens gemerkt dat het water bij mensen bij wie u op visite bent anders smaakt dan thuis. De een zal meer last hebben van kalkaanslag dan de ander. Er zijn drie vragen die u aan u zelf kunt stellen als u twijfelt over de aanschaf van een waterontharder.

 1. Is er bij u in Nijkerk veel sprake van kalkaanslag?
 2. Heeft u last van uw huid na het douchen of het gebruik van water?
 3. Is uw huid vaak droog?

Een waterontharder in Nijkerk?

Als u alle vragen met “ja” hebt beantwoord, zou het goed uitkomen om voor u in Nijkerk een waterontharder aan te schaffen. Wilt u weten hoe hard het water is dat in Nijkerk door de leidingen stroomt? Via het internet kun u eenvoudig opzoeken hoe hard het water op uw postcode is. Bent u benieuwd naar de voordelen van een waterontharder? Wij van aquaverzachter.nl brengen u in contact met de beste specialisten. Zo kunt u in Nijkerk ook genieten van de voordelen van het zachte water.

Grote merken waterontharders

De volgende A- en B-merken van waterontharders zijn in Nederland en België erg populair.

aquacell

Aquacell

Een van de meest bekende merken is Aquacell. Dit bedrijf verkoopt mechanische waterontharders, geproduceerd in Engeland. Eerder verkocht het bedrijf elektrische waterontharders, maar omdat deze te vaak storingen hadden hebben ze nu voor mechanische toestellen gekozen.

Aawater

AA-water

Dit bedrijf is gespecialiseerd in de waterbehandeling, legionella en waterontharders. AA-water verkoopt elektrische toestellen die door lokale monteurs worden geïnstalleerd.

amysoft

Amysoft

Een ander groot merk in de wereld van waterontharders is Amysoft. Dit bedrijf is de Nederlandse dealer van het merk Ecowater en verkoopt elektrische toestellen. Ecowater is sinds 1992 wereldwijd marktleider op het gebied van waterontharders.

Remon

Remon

Remon waterontharders heeft zowel elektrische als mechanische toestellen in het aanbod.

Delta

Delta

In België en Nederland is Delta een bekend merk voor mechanische waterontharders. De toestellen worden geproduceerd in België. In Nederland is van Meerendonk Waterontharders de dealer die ze door het hele land plaatst.

UNIQUE

Unique

Unique waterontharders verkoopt elektrische waterontharders die in Nederland geproduceerd zijn.

Er zit veel verschil in de bedrijven en de toestellen die ze aanbieden. Het belangrijkste is natuurlijk dat ze er allemaal voor zorgen dat de kalk uit uw water in Nijkerk gehaald wordt. Bij de keuze tussen de bedrijven is het raadzaam om te weten waar de toestellen geproduceerd worden. Er zijn ook bedrijven die de toestellen of onderdelen daarvan uit China halen. Hierdoor is het moeilijker om onderdelen te vervangen. Daarnaast is het ook belangrijk om te letten op de contracten die de bedrijven aanbieden, zodat de kosten niet alsnog hoger zullen uitvallen.

Offerte waterontharder in Nijkerk

Bent u nieuwsgierig geworden naar de waterontharders? Als u het contactformulier invult zorgen wij dat u zo snel mogelijk (of indien gewenst op een later moment) een offerte op maat krijgt. Dit zullen wij doen aan de hand van uw gezinssamenstelling in Nijkerk, of op basis van uw waterverbruik. Aquaverzachter.nl zorgt ervoor dat er contact opgenomen wordt door een bedrijf dat het beste bij u past. De offertes zijn geheel vrijblijvend, zodat u later nog kunt beslissen of u wel of niet over wilt gaan tot een aankoop. Er komt ook altijd geheel vrijblijvend een adviseur bij u in Nijkerk langs, die u haarfijn alles kan uitleggen over de werking van de waterontharder. Zo heeft u een compleet beeld van het technische product dat u koopt.

reinigingszout

Reinigingszout

De elektrische en mechanische toestellen die op basis van de ionenuitwisseling werken, spoelen zich altijd met regeneratiezout. Regeneratiezout is gewoon keukenzout, maar dan wel hoge druk geperst. Vandaar dat het zout universeel is, en zelfs in bouwmarkten verkrijgbaar is. De zoutbak die verbonden is aan de waterontharder wordt gevuld met zout. Tijdens het regeneratieproces, waarbij de hars verzadigd is met kalk, wordt er zout water uit de zoutbak gezogen. Dit zoute water zorgt ervoor dat de kalk loskomt van de harsdeeltjes. Deze oplossing zal na het spoelen in het riool afgevoerd worden. Normaal keukenzout heeft niet dezelfde reactie, omdat deze niet oplost in water, daardoor is dit niet te gebruiken voor de regeneratie.

De zoutbakken kunnen verschillende vormen en maten hebben, afhankelijk van de grootte van de waterontharder in Nijkerk. Er zijn ook verschillende vormen van het zout. Zo zijn er zoutblokken, die makkelijker te tillen zijn, en grote zakken met kristal zout of brokken zout. De zoutbak moet altijd gevuld zijn met zout, anders kan de waterontharder niet optimaal functioneren. Bij elektrische toestellen krijgt u een seintje als de zoutbak leeg is, met een mechanisch systeem zult u dit zelf in de gaten moeten houden. Huishoudens met een gemiddeld waterverbruik zullen ongeveer 20kg zout per persoon per jaar verbruiken. Dit hangt natuurlijk af van de waterhardheid in Nijkerk en het waterverbruik.

Onderhoudsbeurt

Elk technisch apparaat heeft baadt bij onderhoud. Ook bij een waterontharder in Nijkerk is het advies om jaarlijks of om de twee jaar onderhoud uit te laten voeren. Op deze manier zal de levensduur van de waterontharder verlengd worden. Tijdens een onderhoudsbeurt worden alle filters gereinigd, om ervoor te zorgen dat er geen zand en andere deeltjes in blijven zitten. Zo kan de waterontharder optimaal zijn werk blijven doen. De waterontharder zal bij een regelmatig onderhoud in Nijkerk zo’n 20-25 jaar meegaan.

Als er jaarlijks of een keer in de twee jaar een onderhoudsmonteur langskomt, blijft de waterontharder ook beter energiezuinig functioneren. Een bedrijf kan vragen om een onderhoudscontract af te sluiten voor een optimale werking. Dit kunnen zij echter niet verplichten. Als je wel een contract hebt, wordt de garantie ook vaak verlengd en heb je bij een reparatie geen extra kosten.

Zelf de voordelen ontdekken?

Wilt u zelf graag de voordelen van de waterontharders ontdekken? Via het contactformulier brengen wij u in contact met de beste specialisten op het gebied van waterontharding. Deze zullen een advies op maat voor u maken, en komen vrijblijvend bij u thuis in Nijkerk langs om de situatie te bekijken. De offerte wordt gemaakt op basis van uw waterverbruik en de samenstelling van uw huishouden. U hoeft niet meteen te beslissen, de offerte is vrijblijvend waardoor u nergens toe verplicht wordt.

Hoeveel cilinders zijn voor u geschikt?

U heeft niet alleen de keuze tussen een mechanisch of elektrisch toestel, maar ook tussen het aantal cilinders. Zo is er een simplex met 1 cilinder, en een duplex met 2 cilinders. Voor de zakelijke markt in Nijkerk zijn er ook nog cilinders die bestaan uit veel grotere afmetingen en aantallen. De simplex met een cilinder is voldoende voor een huishouden van 1 tot 4 personen. Als een huishouden bestaat uit meer dan 4 personen, wordt de duplex aangeraden. Dit systeem heeft meer capaciteit en is daardoor geschikt voor grotere waterverbruikers.

Het grootste verschil tussen de enkele en dubbele cilinders, naast de capaciteit, is tijdens de regeneratie. Bij een systeem met een enkele cilinder sluit het systeem zich tijdens de regeneratie tijdelijk af. Hierdoor kan er tijdens de regeneratie “normaal” water door de leidingen stromen. Dit is echter niet lang genoeg dat de kalk zich weer zou kunnen gaan hechten. Als u een systeem met twee cilinders heeft, zal de ene het van de ander overnemen tijdens de regeneratie. Voor een klein huishouden is deze korte tijd geen probleem, maar mocht u dit niet willen dan kunt u altijd een duplex aanschaffen. Met een klein huishouden zult u 1 keer in de paar dagen de regeneratie van een kwartier hebben. Hierbij zult u de spoeling nauwelijks merken, het kan ook zijn dat dit net gebeurd als u de wc doorspoelt.

Bij elektrische waterontharders is er een tijdsklok die ingesteld kan worden. Deze zal dan spoelen op een moment dat u dat wilt, zodat u rekening kunt houden met het moment van normaal water.

waterontharder-doorsnee
Water splash

Zakelijke waterontharder

Ook de zakelijke ondernemers kunnen terecht op aquaverzachter.nl. Bent u zelf installateur en wilt u waterontharders afnemen om te installeren? Na het invullen van het contactformulier brengt aquaverachter.nl u in contact met een bedrijf dat in Nijkerk zakelijke afnames aanbiedt. Deze waterontharders kunt u vaak met korting afnemen, omdat u ze zelf kunt plaatsen.

Bedrijven in Nijkerk

De waterontharders die geschikt zijn voor bedrijven of grootverbruikers hebben dezelfde werking als de waterontharders voor huishoudens. Het verschil zit in de grootte en hoeveelheid van de cilinders en de harscapaciteit die deze hebben. Bij industriële waterontharders kunt u denken aan bedrijven, scholen, boerderijen, zorgcentra, zwembaden, horeca en appartementencomplexen. Door één grote waterontharder kunt u het water van een heel gebouw in Nijkerk in een keer ontkalken. Deze waterontharders zijn ontworpen om hoge pieken van watergebruik aan te kunnen. De waterontharder kan door blijven werken tot pieken van 21m3 per uur!

Ook de zoutbakken die aan de waterontharders verbonden zijn, hebben een veel grotere capaciteit. Voor elke twee cilinders is 1 zoutbak aangesloten, per duplex dus. Industriële waterontharders zijn altijd duplex systemen, een simplex met 1 cilinder zou in deze grote aantallen niet goed zijn werk kunnen doen. De duplexen kunnen allemaal met elkaar verbonden worden. Zo krijgt u op basis van uw waterverbruik de hoeveelheid die u nodig heeft. Als er 2 duplexen aan elkaar verbonden zijn, zijn er 4 cilinders. Als 1 hiervan aan het regenereren is, zullen de andere 3 gewoon door blijven werken, zodat het bedrijf altijd voorzien is van zacht water. De waterontharders zijn speciaal ontworpen voor bedrijven, waardoor ze ook geplaatst kunnen worden tot 2 meter onder het rioolniveau. De zoutbak en de waterontharder kunnen tot wel 3 meter uit elkaar geplaatst worden.

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Nijkerk!

waterdistributie

Bypass schakelaar

Een bypass is een soort systeem dat de waterontharder tijdelijk uit kan schakelen. Deze bypass zit niet standaard op alle waterontharders, let hier dus goed op. Aquaverzachter brengt u altijd in contact met een bedrijf dat deze optie wel biedt. Een bypass is voornamelijk handig als u in Nijkerk woont en bijvoorbeeld de voorzitter van NSC Nijkerk bent en een waterverzachter voor de douches wilt hebben. Dan zou het zonde zijn om de velden te besproeien met zacht water.

De waterontharder wordt vaak geplaatst op plekken waar u er nog makkelijk bij kunt komen, zoals in de meterkast, een trapkast of in de garage. De waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst. Zit deze in de kruipruimte? Dan kan het zijn dat het wat moeilijker is voor u om de bypass om te schakelen. Als u hier van tevoren van op de hoogte bent, kunt u samen met de installateur kijken of de waterontharder wellicht ergens anders geplaatst kan worden. Een bypass kan erg handig zijn, zeker als u soms geen zacht water nodig heeft.

Wij staan graag voor u klaar in Nijkerk

team-1

Joanne Kieviet

Manager

team-2

David de Groot

Online marketeer

Auteur: Dana Levina

Dana Levina

Administratief medewerker

FAQ

Na aanschaf van een koffiezetapparaat zal de waterontharder blijven aangeven dat deze ontkalkt moet worden. Het koffiezetapparaat en de vaatwasser zullen bij de installatie ingesteld worden op een bepaalde hardheid. Als deze hardheid veranderd wordt door de waterontharder, zal er toch een melding blijven komen. U kunt de melding om te ontharder negeren, er zit immers geen kalk meer in het water.

Een vaatwasser heeft een onthardingsfunctie, hierdoor wordt er normaal gesproken zout gebruikt om de vaat te reinigen. Omdat de waterontharder zelf onthard, hoeft u na installatie geen zout meer toe te voegen. Zo kunt u toch genieten van een schone vaat.

Een waterontharder wordt altijd gelijk na de watermeter geplaatst. Vaak is dit in de meterkast of in de kruipruimte. Het kan ook zijn dat de watermeter in de garage binnenkomt. De waterontharders kunnen ook in de meterkast of kruipruimte geplaatst worden. De zoutbak waar de waterontharder aan verbonden is, kan enkele meters van de waterontharder af staan. Houdt er wel rekening mee dat de zoutbak regelmatig moet worden bijgevuld. Zo zou de waterontharder bijvoorbeeld in de kruipruimte kunnen en de zoutbak in de meterkast. Hierdoor hoeft het luik van de kruipruimte niet steeds open, maar kan de zoutbak in de meterkast wel handig gevuld worden.

Er wordt vaak gevraagd of een lichaam de kalk nodig heeft die uit het water komt. Toch is de dagelijkse behoefte van kalk niet uit het drinkwater te halen. Dit zou betekenen dat u 50 liter kalk per dag zou moeten drinken. Vroeger dronk men regenwater, waar ook geen kalk in zit. De aanschaf van een waterontharder in Nijkerk heeft dus geen effect op uw drinkwater.

Elk merk van waterontharders is natuurlijk verschillend. De onderdelen komen uit verschillende fabrieken en worden in verschillende landen geproduceerd. Daardoor is de kwaliteit ook niet altijd vergelijkbaar. Onder normale omstandigheden zou de waterontharder ongeveer 20-25 jaar meegaan. Er zit vaak ook een garantietermijn op, waarin eventuele schade aan onderdelen vergoed zal worden. Omdat de waterontharder zich op termijn terugverdient, is dit dus zeker een goede investering!

Scroll naar boven