Waterontharder Tholen

Wel zo slim!

Langere levensduur

Langere levensduur van huishoudelijke apparaten

Zachte huid

Zachtere huid, minder huidproblemen

Kostenbesparing

Besparing op zeepproducten en meer

Duurzaam

Duurzame apparaten, zonder stroom

Populair in Tholen en omgeving

Is er bij u thuis in Tholen sprake van hard water? Vindt u het vervelend om de waterkoker te moeten ontkalken, of de kalkvlekken in de badkamer schoon te poetsen? Met een waterontharder zult u deze problemen niet meer hebben. Een waterontharder haalt kalk uit uw water, wat vele voordelen oplevert.

Waterontharders zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Steeds meer mensen in Tholen en de rest van Nederland ervaren de vele voordelen van een waterontharder en delen hun ervaringen. Waterontharders zorgen door de ontkalking voor behoud van apparatuur en sanitair, wat uiteindelijk veel geld kan besparen.

Nieuw/verbouw? Tijd voor een waterontharder!

Heeft u een nieuw huis in Tholen gekocht, of bent u van plan uw huis te verbouwen? Dan is dit het voor u het juiste moment om een waterontharder aan te schaffen. In een nieuwe badkamer of nieuwe keuken zal geen kalk meer ontstaan na het installeren van een waterontharder.

Bent u op zoek naar een bedrijf dat waterontharders in Tholen installeert? Wij van Aqua verzachter helpen u graag om een bedrijf te kiezen wat het beste bij u past.

Bedrijf in Tholen?

Ook voor de zakelijke markt kunnen waterontharders geplaatst worden. Hiervoor zijn er speciale grotere toestellen die meer capaciteit aankunnen. Denk hierbij aan boerenbedrijven, sportverenigingen of andere zakelijke bedrijven in Tholen.

Benieuwd naar de prijs?

Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe werkt een waterontharder?

In Tholen en de rest van Nederland is het water relatief hard. Bij een hardheid van 12 dH is er sprake van hard water. Dit komt omdat ons water uit de grond komt. Het harde water is niet per se ongezond, maar er zit wel meer kalk in dan we nodig hebben. Om de kalk te filteren kunt u een waterontharder aanschaffen.

Ionenuitwisseling

De waterontharder wordt gebruikt om calcium en magnesium uit ons water te filteren. Een waterontharder bestaat uit één of meerdere cilinders die gevuld zijn met hars. Deze natrium ionenhars werkt op basis van een ionen uitwisseling. De waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst, zodat al het water in uw huis in Tholen onthard wordt. Het water stroomt door de cilinder die gevuld is met de ionen hars bolletjes. De hars trekt de calcium en magnesium ionen aan, waardoor deze achter blijven plakken op de hars bolletjes, terwijl het nu schone water doorstroomt. Dit schone water bevat geen kalk meer en kan direct gebruikt worden. Er zit een besturingssysteem op de waterontharder, die precies bijhoudt hoeveel water erlangs is gekomen. Als er ongeveer een kuub water verbruikt is, zijn de harsbolletjes verzadigd en moeten deze gereinigd worden.

Het regeneratieproces

Het besturingssysteem zal automatisch de cilinder afsluiten. Er zit altijd een bypass op de waterontharder, waardoor het systeem zichzelf af kan sluiten, en er tijdelijk “normaal” water door de leidingen zal stromen. Het hars zal zich schoonspoelen door middel van zout water. Deze pekel oplossing wordt aangetrokken uit de zoutbak waar de waterontharder mee in verbinding staat. Het zoute pekelwater blijft ongeveer 10 minuten in de cilinder staan, waardoor de kalk opgelost wordt. Vervolgens wordt de hele zoutoplossing inclusief de opgeloste kalk via de afvoer naar het riool gebracht. Dit proces heet regenereren. Na het afvoeren van de oplossing spoelt de cilinder zichzelf nog enkele minuten met water, om te voorkomen dat het zoute water in de leiding terecht kan komen. Hierna wordt de cilinder weer van de bypass gehaald, en kan de volgende 1m3 langs stromen.

Bij een waterontharder met twee of meer cilinders, zal de ene cilinder het tijdens het regeneratieproces van de ander overnemen. Zo heeft u in Tholen nooit hard water, omdat de waterontharder gewoon in werking blijft.

water-moleculen

Waarom een waterontharder in Tholen?

Er zijn veel redenen om in Tholen een waterontharder aan te schaffen. Een waterontharder biedt niet alleen veel voordelen voor een huis, maar ook voor de mens. Zo scheelt het kosten in het huishouden en zorgt de verdwijning van kalk voor een zachte huid. Kalkaanslag tast de apparaten in uw huishouden aan, verergert huidproblemen en vergroot het gebruik van zeep.

Woont u in Tholen in een gebied met veel kalk in het water? Een waterontharder zorgt ervoor dat kalk en magnesium uit uw water gehaald worden. Er zijn verschillende merken en uitvoeringen van waterontharders, maar ze hebben allemaal een gemeenschappelijk doel; uw water “zacht” maken. Water zonder kalk wordt ook wel zacht water genoemd, omdat het uw kleding en huid zachter laat aanvoelen. Wilt u zelf in Tholen de voordelen van het zachte water ervaren? Laat uw contactgegevens achter en ontdek de mogelijkheden. 

klantenservice
hard water

Hard water in Tholen

Er bestaan gebieden met zeer hard water, dus veel kalk, en gebieden met zachter water. Hard water wordt gemeten op basis van de hoeveelheid Duitse hardheid, oftewel dH. In gebieden met zacht water kan er nog steeds sprake zijn van kalkaanslag. Kalkaanslag kan erg vervelend zijn, dit laat vaak witte vlekken achter op glas of badkamertegels. Een waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst, zodat het hele huis in Tholen voorzien wordt van ontkalkt water. Waterontharders werken in combinatie met regeneratiezout. Het zout spoelt de met kalk gevulde cilinder, zodat de kalk niet in het drinkwater terechtkomt.

Vanaf een hardheid van 2,7dH kan er kalkaanslag op uw apparatuur en sanitair ontstaan. Door een waterontharder bij u thuis in Tholen te installeren, zal er geen nieuwe kalkaanslag meer ontstaan. U kunt op de waterontharder instellen hoeveel kalk u nog door wilt laten stromen. De kalk veranderd namelijk ook de smaak aan water. Vaak worden de waterontharders ingesteld op een hardheid van 1dH. Zo zal er geen kalk ontstaan, maar smaakt het water wel beter. Er bestaan verschillende soorten waterontharders, de keuze is afhankelijk van uw voorkeur en uw huishouden in Tholen.

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Tholen!

Elektrische waterontharders

Elektrische waterontharders zijn vaak goedkoper, de beginprijs ligt rond 900 euro voor een simplex. Toch is het goed om op te letten waar de ontharders gemaakt worden, omdat de toestellen vaak uit landen als China gemaakt worden, met goedkope onderdelen. Elektrische waterontharders hebben naast de aanschafprijs ook elektriciteitskosten

Mechanische waterontharders

Voor een huishouden van 1 tot 4 personen wordt een enkele cilinder aangeraden, ook wel een simplex genoemd. Een mechanische waterontharder kost rond de 1300 euro. Een mechanische waterontharder heeft geen terugkerende elektriciteitskosten.

Voor een huishouden dat bestaat uit meer dan vier personen, is er een duplex. De duplex bestaat uit twee cilinders, zodat de ene het over kan nemen als de andere aan het regenereren is. Als u niet wilt dat u tijdens de regeneratie hard water heeft, kunt u ook voor de duplex kiezen. De mechanische duplex bedraagt rond de 1700 euro.

Hoeveel kost een waterontharder?

De kosten van een waterontharder in Tholen hangen af van meerdere factoren. Zo zijn er verschillende soorten waterontharders, mechanisch of elektronisch gestuurd. Daarnaast is er ook verschil in het model van de waterontharder, met 1 of 2 cilinders. Natuurlijk zijn er ook nog grotere ontharders, die speciaal voor (grote) bedrijven ontworpen zijn.

Terugkerende kosten

Naast de aanschaf van de waterontharder zijn er ook een aantal terugkerende kosten. De zoutbak moet periodiek bijgevuld worden, anders kan de waterontharder zichzelf niet spoelen. De zoutbakken hebben verschillende groottes, de grootte en het waterverbruik bepalen hoe vaak u de zoutbak bij moet vullen. De kosten voor zout bedragen ongeveer 10-15 euro per 25 kilo. Men rekent gemiddeld 20-25kg zout per persoon per jaar. Een waterontharder in Tholen gaat 20 tot 25 jaar mee, afhankelijk van het watergebruik.

Voorrij- of installatiekosten

Sommige bedrijven rekenen in Tholen voorrijkosten of installatiekosten voor de waterontharder. Bij de bedrijven via Aquaverzachter.nl worden er geen extra kosten gerekend, de prijs van de waterontharder is altijd inclusief btw en installatie. Er worden geen extra voorrijkosten gerekend.

Naast de kosten voor het zout is er ook nog een mogelijkheid om een onderhoudscontract af te sluiten. Bij enkele bedrijven is het onderhoudscontract verplicht, en betaalt u in Tholen jaarlijks of tweejaarlijks rond de 70-100 euro extra. Bij Aquaverzachter.nl bent u niet verplicht om een onderhoudscontract af te nemen. Mocht u hier wel voor kiezen, dan betaalt u per 2 jaar 72,-. Hiermee wordt ook vaak de garantie op de waterontharder verlengd.

Voordelen waterontharders in Tholen

Het aanschaffen van een waterontharder in Tholen biedt ontzettend veel voordelen. Niet alleen voor de apparaten in uw huis, maar ook voor uw huid, de was en uiteindelijk natuurlijk uw portemonnee. De belangrijkste reden voor veel mensen in Tholen om een waterontharder aan te schaffen, is omdat het zachte water de levensduur van huishoudelijke apparaten verlengd. De wasmachine, vaatwasmachine en een koffiezetapparaat hebben bijvoorbeeld vaak schade doordat kalk zich ophoopt. Met de waterontharder zullen deze elektronische apparaten langer meegaan, waardoor u kosten bespaart. Niet alleen uw elektronische apparaten hebben baat bij een waterontharder, meubels en sanitair blijven veel mooier als ze kalkvrij zijn. Zo heeft u minder tijd nodig om het huis schoon te maken. U hoeft u de kalkaanslag niet meer te verwijderen van uw douche of kranen.

zeep

Besparing op zeepproducten

Een ander voordeel van een waterontharder is de besparing op zeepproducten. Door het zachte water heeft u in Tholen veel kleinere hoeveelheden nodig van uw wasmiddel, shampoo of zeep. Omdat het zachte water uw huid zacht maakt, heeft u ook geen wasverzachter, conditioner of bodylotion nodig.

huid

Beter voor uw huid

Mensen met eczeem, acne of andere huidproblemen hebben ook baat bij een waterontharder. Omdat kalk de huid vaak uitdroogt, zorgt het zachte water juist voor een fijne huid. De waterontharder kan de huidproblemen natuurlijk niet volledig laten verdwijnen, maar zorgt wel voor een vermindering. Ook mensen van wie de huid snel droog is, zullen het zachte water als fijn ervaren. Hierdoor zijn dure crèmes ook niet meer nodig.

lekker-water

Lekkerder water in Tholen

Smaak is natuurlijk erg persoonlijk. Toch zijn er relatief veel mensen die de smaak van kraanwater niet kunnen waarderen. Deze mensen kopen vaak bronwater in flessen. Met de waterontharder ervaart u in Tholen hetzelfde water, maar dan gewoon uit uw kraan! Door het ontkalkingsproces hoeft u geen flessen meer aan te schaffen, wat behoorlijk in de kosten kan schelen. Het zachte water wordt door veel mensen als lekker ervaren, wat ook een groot voordeel is.

Onze klanten aan het woord in Tholen en omgeving

Strootman

Mevrouw Strootman

Drie jaar geleden hebben wij besloten om een waterontharder aan te schaffen. Wij hadden geen zin meer om ons huis in Tholen steeds kalkvrij te moeten maken. Via Aquaverachter.nl zijn wij terechtgekomen bij een betrouwbaar bedrijf, waar we veel persoonlijke aandacht kregen. Het was fijn om via Aquaverzachter.nl een bedrijf voor de waterontharders te vinden, want op het internet staan zo veel verschillende soorten!

23.07.2024 - Tholen

pijl-reviews
pijl-reviews2
Verbeek

Mevrouw Verbeek

Wij wilden graag een waterontharder, maar vonden het zo moeilijk om online een keuze te maken. Wij wisten niet precies wat het beste voor ons was, elektrisch, mechanisch, of toch een magneet? Via Aquaverzachter.nl hebben wij de juiste informatie gevonden die ons leidde naar een mooi bedrijf. Het enige wat wij hoefden te doen was onze gegevens invullen, en dezelfde dag werden we nog gebeld voor een adviesgesprek. Het is fijn dat je nergens aan vast zit, het is allemaal erg vrijblijvend.

21.07.2024 - Vlissingen

Mak

Meneer Mak

Wat een top website! Fijn dat zulke mensen bestaan, die elkaar willen helpen om het juiste bedrijf te vinden. Bedankt Aquaverzachter.nl!

21.07.2024 - Zierikzee

Putman

Mevrouw Putman

Ik zag door de bomen het bos niet meer. Wat zijn er een boel bedrijven die allemaal verschillende waterontharders aanbieden. Ik ben blij met de service van Aquaverzachter.nl. Ik heb nu een heerlijk, kalkvrij huis in Goes!

17.07.2024 - Goes

pijl-reviews3
pijl-reviewss
van Putten

Meneer van Putten

Aquaverzachter.nl bied je de juiste informatie tijdens je zoektocht naar de juiste waterontharder. Daarnaast hebben wij contact opgenomen en werden wij verwezen naar een goed en kwalitatief bedrijf. We genieten nu al een paar maanden van onze zachte huid.

13.07.2024 - Vlissingen

Veerman

Meneer Veerman

Wat fijn om gebruik te kunnen maken van jullie service. Wij kunnen iedereen in Goes jullie website en vooral een waterontharder aanraden.

12.07.2024 - Goes

de Hond

Mevrouw de Hond

In Goes hebben wij veel last van kalk. Tijdens onze zoektocht naar een waterontharder kwamen wij Aquaverzachter.nl tegen. Door jullie website kwamen wij erachter dat een magneet toch niet het juiste product voor ons zou zijn. Wij kwamen in contact met een bedrijf dat echte waterontharders verkoopt, en we hebben nog steeds geen spijt van onze keuze!

10.07.2024 - Goes

Rook

Meneer Rook

Bedankt voor jullie handige website. Hierdoor heb ik voor ons huis in Vlissingen de juiste keuze kunnen maken over de waterontharder. Super service!

08.07.2024 - Vlissingen

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Tholen!

Kalkaanslag

Verschillende soorten waterontharders in Tholen

Elektrische en mechanische waterontharders

Zoals eerder genoemd zijn er verschillende soorten ontharders. Over het algemeen kunnen de waterontharders op basis van ionen uitwisseling in twee groepen gedeeld worden, de elektrische en de mechanische toestellen. De mechanische toestellen, zoals die van Aquaverzachter.nl, werken volledig op de waterdruk. Deze toestellen zijn duurzamer en goedkoper, omdat ze geen elektriciteit verbruiken. Hierdoor moet u wel zelf het zout in de gaten houden, u krijgt geen seintje als de zoutbak leeg is. De mechanische toestellen spoelen pas wanneer ze verzadigd zijn, om de kuub. Elektronische toestellen werken met een tijdsklok. Hierbij kunt u zelf instellen wanneer de waterontharder kan spoelen, bijvoorbeeld ‘s nachts of een moment dat u weg bent. Zo zult u het moment van hard water nooit ervaren. Ook kunnen de elektrische toestellen een seintje geven als het zout bijgevuld moet worden. Het nadeel is, dat de waterontharder dan ook spoelt als hij niet verzadigd is, als u bijvoorbeeld de hele dag (of week) weg bent geweest, is dat natuurlijk zonde.

Filters en magneten

Naast de waterontharders op basis van ionen uitwisseling zijn er ook nog filters en magneten om kalk uit uw water in Tholen te halen. Een waterfilter kan op een waterkan geplaatst worden, om te zorgen dat dit drinkwater ontkalkt wordt. Met dit filter worden calcium en magnesium uit het water gehaald. Er zijn ook speciale filters die vuile deeltjes als zand uit het water halen. Een ander soort filter kan giftige stoffen uit het water halen, en de osmose filter haalt alles uit het water, waardoor er alleen puur water overblijft. Met deze goedkope oplossing wordt natuurlijk niet uw hele huis in Tholen^ontkalkt, het gaat hier puur om het drinkwater uit de kan waar u de waterfilter op hebt aangesloten.

Bij een magnetische waterontharder zorgen magnetische velden ervoor dat kalk niet kan binden. Deze werking is echter niet bewezen, zoals u in hieronder kunt lezen.

Magnetische waterontkalker

Er bestaan tegenwoordig ook magneten waarvan beweerd wordt dat deze de kalk uit het water van Tholen kunnen halen. Deze mythe is echter door veel bedrijven achterhaald. Er is niet bewezen dat de magneten daadwerkelijk de kalk uit het water kunnen halen.

De werking van een magneet

Een magneet zou moeten voorkomen dat in water opgeloste delen zich combineren met carbonaat. Als deze gecombineerd worden vormt er kalk, maar door de kalkdelen door een negatieve lading te voorzien zou dit niet ontstaan. Nu blijkt er dat de kalkdelen alleen negatief geladen blijven zolang het water stroomt, als dit stilstaat dan kan de kalk zich gewoon weer gaan vormen.

De magneet zou in Tholen alleen werken onder precieze omstandigheden, zoals de sterkte van het magnetische veld, de watersamenstelling en de doorstroomsnelheid, maar wat die precieze omstandigheden zijn wordt nergens duidelijk gemaakt. In het consumentenprogramma Radar is gebleken dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat de magneten zouden werken. Anders zouden bedrijven die echte waterontharders verkopen ook allemaal wel overgaan op de goedkopere magneten.

uitroepteken

Beste waterontharders voor Tholen

Bij het aanschaffen van een waterontharder kunt u kiezen tussen een elektrisch of een mechanisch model. Aquaverzachter.nl heeft mechanische toestellen hoog in het vaandel staan. De voordelen van een elektrische waterontharder wegen niet op tegen de voordelen van de mechanische waterontharder.

Elektrisch:

 • Een elektrische waterontharder gebruikt per spoelbeurt met ongeveer 40-300 liter water, afhankelijk van de grootte.
 • De regeneratietijd van een elektrische ontharder is ook aanzienlijk langer, namelijk 30 tot 120 minuten, waardoor dit vaak uitgesteld wordt naar de nacht.
 • Grote harsflessen, waardoor er meer water en kracht nodig is om te spoelen. Dit zorgt voor meer geluid.
 • Een grote harsfles zorgt ook voor meer weerstand, waardoor er meer drukverlies kan zijn.
 • Omdat er elektriciteit bij komt kijken kan de waterontharder niet in vochtige ruimtes geplaatst worden.
 • Bij een elektrisch systeem wordt er rekening gehouden met de samenstelling van het gezin, hier wordt de harsinhoud op aangepast. Als de samenstelling veranderd, zal de waterontharder niet optimaal werken.
of

Mechanisch:

 • Een compacte mechanische waterontharder gebruikt in een spoelbeurt maar 18 liter.
 • Een mechanische waterontharder heeft een spoeltijd van 15 minuten.
 • Een compacte harsfles zorgt ervoor dat het toestel niet veel zout en water nodig heeft tijdens het spoelen. De waterontharder spoelt alleen wanneer er water gebruikt wordt, en zal dus nooit ‘s nachts regenereren.
 • De kleine harsfles zorgt voor minder weerstand, waardoor de drukverlies minimaal is.
 • Het mechanische systeem kan gewoon in vochtige ruimtes geplaatst worden.
 • De waterontharder heeft altijd dezelfde harsinhoud en stuurt op basis van het waterverbruik, daarom is het niet erg als de gezinssamenstelling veranderd. De waterontharder spoelt pas wanneer nodig.

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Tholen!

Terugverdientijd waterontharder

Een waterontharder wordt vaak gezien als een luxeproduct, vanwege de hoge kosten. Het is natuurlijk wel luxe, maar tegenwoordig ook niet meer ondenkbaar, aangezien er in veel plaatsen ontzettend veel kalk in het water zit. Toch is het product echt een investering, die zichzelf uiteindelijk weer terugverdient. Deze terugverdientijd hangt af van een paar factoren; het model van de waterontharder, de hoeveelheid regeneratiezout, en of het toestel elektriciteit nodig heeft.

Het model

Het model van de waterontharder is een belangrijke factor van de terugverdientijd. Het model van de waterontharder wordt aangeraden op basis van uw huishouden in Tholen. Een huishouden dat bestaat uit 1 of 2 personen heeft voldoende aan een klein model, terwijl een huishouden van 4 of meer personen veel meer baat heeft bij een groter model. Als de waterontharder te klein is voor het aantal gezinsleden, dan zal de waterontharder extra vaak moeten spoelen, waardoor u meer water en zout kwijt bent. Bij een elektrische waterontharder die op gezette tijden spoelt, betekent dit dat de hars verzadigd zal zijn voordat de machine gaat spoelen. Hierdoor kunt u weer kalk gaan ervaren, omdat de harsbolletjes de kalk niet meer kunnen opvangen.

Zoutverbruik

De hoeveelheid regeneratiezout is ook van toepassing op de terugverdientijd van de waterontharder. Zowel mechanische als elektrische waterontharders werken in Tholen op basis van zout. Dit zout dient altijd tijdig bij te worden gevuld, omdat de waterontharder anders niet goed kan functioneren. Er zitten verschillen in apparaten qua zuinigheid met zout. De mechanische waterontharder zal altijd pas spoelen wanneer dit nodig is, waardoor het apparaat zo zuinig mogelijk spoelt. Als u een elektrisch apparaat heeft, die ingesteld is op ‘s nachts spoelen, dan is het zonde als hij spoelt als u de hele dag weg bent geweest. De prijzen voor het zout kunnen verschillen, maar dit ligt vaak tussen de 10 en 15 euro. Let er wel op dat u niet verplicht wordt om bij een bedrijf het zout af te nemen, in dat geval zou het aardig in de kosten kunnen lopen.

Elektrisch of mechanisch

Een andere belangrijke factor voor de terugverdientijd is de keuze voor elektrisch of mechanisch. Er zit tussen deze modellen een verschil in aanschafprijs, waardoor de terugverdientijd ook langer of korter kan duren. U kunt natuurlijk ook kiezen voor de magneet, maar deze zal zich niet als eerste terugverdienen, omdat er alsnog kalk uit de kraan komt. De waterontharders met cilinders hebben wel degelijk effect op de kalk, waardoor ze sneller terugverdient zullen worden.

De opbrengst

Dure huishoudelijke apparaten als een wasmachine en vaatwasser zullen door de waterontharder in Tholen veel langer meegaan. Vaak wordt de levensduur door de aanslag van kalk met een aantal jaar verkort. De kalk blijft vaak in de apparatuur zitten en hoopt zich langzaam op. Een apparaat dat gewoonlijk 10 jaar meegaat, gaat door kalk vaak maar 7 jaar mee. U bespaart dus geld door niet gelijk nieuw apparatuur aan te hoeven schaffen. Normaliter hoort een apparaat ook onderhoud te krijgen, dit is met een waterontharder ook niet meer nodig. Als u dit onderhoud uit liet voeren dan kan dit per jaar ook nog flink schelen. Als u veel last heeft van kalk in Tholen, heeft u vast wel eens antikalkmiddel gebruikt. Dit kan op jaarbasis ook flink in de kosten lopen. Naast een besparing op antikalkmiddelen heeft u ook minder hydraterende crèmes, wasmiddel of haarverzorging nodig. Dit komt omdat het zachte water zorgt voor een zachte huid en was.

waterontharde besparing

Terugverdientijd in Tholen

Het hangt natuurlijk grotendeels af van de kosten die u voor de aanschaf van de waterontharder maakte, maar gemiddeld genomen kunt u in 4 jaar tijd de waterontharder hebben terugverdient. Als u eerder altijd flessen water kocht om te drinken, dan zal de terugverdientijd nog minder worden. Een waterontharder kan, mitst goed onderhouden, wel 20 of 25 jaar meegaan. Dat is de investering dus zeker waard!

Waterhardheid in de Tholen

De waterhardheid in Tholen ligt rond de rond de 6.38 dH.
Per jaar komt er 20.44 kilogram kalk in uw water.

Waterhardheid in Tholen

Per postcode kan de hardheid van uw water ontzettend verschillen. Het ligt er maar net aan waar uw water uit Tholen vandaan komt. Misschien heeft u zelf ook wel eens gemerkt dat het water anders voelt of proeft als u ergens op visite bent. Daardoor heeft het ene huis meer last van kalkaanslag dan een ander. Mocht u zich afvragen of u baat heeft bij een nieuwe waterontharder, dan kunt u zichzelf de volgende vragen stellen:

- Heeft u in Tholen veel last van kalkaanslag?
- Heeft u na het douchen of watergebruik last van uw huid?
- Heeft u vaak een droge huid?

Een waterontharder in Tholen?

Als u op deze vragen met ja heeft gereageerd, dan zou een waterontharder voor u in Tholen een goede uitkomst zijn. Bent u benieuwd naar de hardheid in uw regio? Op het internet kunt u gemakkelijk opzoeken hoe hard het water bij u in Tholen is. Mocht u er niet uitkomen, dan kunnen wij u hier natuurlijk gemakkelijk bij helpen. U kunt eenvoudig uw gegevens achterlaten op Aquaverzachter.nl, zodat professionele bedrijven uit Tholen contact met u op kunnen nemen.

Grote merken waterontharders

De volgende A- en B-merken van waterontharders zijn in Nederland en België erg populair.

aquacell

Aquacell

Aquacell is een grote speler op het gebied van waterontharding. Aquacell levert mechanische waterontharders, die in Engeland geproduceerd worden. Het bedrijf startte ooit met elektrische waterontharders, maar door de hoge storingspercentages zijn zij overgegaan op mechanische modellen.

Aawater

AA-water

AA-Water is deskundig op het gebeid van waterbehandeling, legionella en waterontharders. De toestellen zijn elektrisch. De toestellen worden door lokale installateurs uit Tholen geïnstalleerd.

amysoft

Amysoft

Amysoft is in Nederland dealer van Ecowater waterontharders. Dit merk is sinds 1992 wereldwijd marktleider voor huishoudelijke waterontharders. Het bedrijf verkoopt elektrische toestellen.

Remon

Remon

Remon waterontharders levert als een van de weinige bedrijven waterontharders zowel met als zonder stroom.

Delta

Delta

De Delta waterontharders worden gemaakt in België en door van Meerendonk Waterontharders in Nederland geplaatst. Delta is een Belgisch merk dat compacte, mechanische waterontharders aanbiedt. Van Meerendonk Waterontharders plaatst door heel Nederland.

UNIQUE

Unique

De waterontharders van Unique waterontharders komen uit Nederland. Alle toestellen zijn elektrisch.

De verschillen tussen de merken zijn heel groot, maar uiteindelijk een gemeenschappelijk doel; het ontkalken van uw water. Bij het kiezen van een waterontharder zijn er een paar dingen belangrijk om op te letten. Zo is het goed om te weten waar het toestel vandaan komt. Er zijn meerdere merken die de toestellen in China laten produceren, waardoor het moeilijk wordt om onderdelen te laten vervangen. Ook bieden enkele bedrijven contracten aan, waardoor de aanschaf goedkoop lijkt, maar u uiteindelijk toch meer geld zal betalen.

Offerte waterontharder in Tholen

Bent u nieuwsgierig geworden naar de waterontharders? Als u het contactformulier invult zorgen wij dat u zo snel mogelijk (of indien gewenst op een later moment) een offerte op maat krijgt. Dit zullen wij doen aan de hand van uw gezinssamenstelling in Tholen, of op basis van uw waterverbruik. Aquaverzachter.nl zorgt ervoor dat er contact opgenomen wordt door een bedrijf dat het beste bij u past. De offertes zijn geheel vrijblijvend, zodat u later nog kunt beslissen of u wel of niet over wilt gaan tot een aankoop. Er komt ook altijd geheel vrijblijvend een adviseur bij u in Tholen langs, die u haarfijn alles kan uitleggen over de werking van de waterontharder. Zo heeft u een compleet beeld van het technische product dat u koopt.

reinigingszout

Reinigingszout

De waterontharders die op basis van een ionen uitwisseling werken, gebruiken allemaal reinigingszout. Dit zout is hogedruk geperst en universeel te verkrijgen. Door middel van de zoutoplossing wordt de hars in de waterontharders gezuiverd. Het zout verdwijnt vervolgens met de opgeloste kalkdeeltjes in het riool. Hierdoor wordt het zout ook wel regeneratiezout genoemd. In feite gaat het hier om gewoon keukenzout, behalve dat het met hoge druk geperst is. Hierdoor lost het op in water, waardoor het zout de hars kan reinigen. Normaal keukenzout lost niet op in water, waardoor u dit zou niet voor de waterontharder kunt gebruiken.

Er zijn verschillen in de vorm van het zout, de een vindt het makkelijker om grote blokken te kopen, de ander vult liever de zoutbak met kleine brokjes. Het maakt niet uit hoe de zoutbak gevuld wordt, als dit maar op tijd gebeurt. Als de zoutbak leeg is, zal de waterontharder niet goed functioneren. Een huishouden met een gemiddeld waterverbruik zal naar schattig 20 kilo zout per persoon per jaar verbruiken. Het exacte aantal kilo’s is afhankelijk van de waterhardheid in Tholen en het waterverbruik.

Onderhoud waterontharder

Net zoals bij elk technisch apparaat wordt er geadviseerd om bij een waterontharder onderhoud uit te laten voeren. Bij Aquaverzachter.nl wordt de onderhoudsbeurt jaarlijks of tweejaarlijks aangeraden. Zo zorgt u ervoor dat de waterontharder langer meegaat, en optimaal blijft functioneren. De levensduur van de waterontharder is gemiddeld 20 tot 25 jaar. Tijdens een onderhoudsbeurt worden de harsfilters schoongemaakt, om ervoor te zorgen dat er geen kleine deeltjes in blijven hangen.

Bij een regelmatig onderhoud wordt er ook gezorgd dat de waterontharder blijvend energiezuinig functioneert. Je kunt ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten, maar je bent hier niet toe verplicht. Als je een onderhoudscontract afneemt, en er moet iets aan de waterontharder gerepareerd worden, dan valt dit vaak onder de garantie door een specialist uit Tholen.

Enkele- of dubbele cilinder waterontharder?

Naast de keuze voor een mechanische of elektronische waterontharder, heeft u ook nog de keuze tussen een enkele of een dubbele cilinder. Een enkele cilinder, ook wel een simplex genoemd, wordt vaak aangeraden voor een huishouden in Tholen met 1 tot 4 gezinsleden. Een dubbele cilinder, de duplex, is voor grotere waterverbruikers, vaak voor een huishouden van meer dan 4 personen. Het systeem van een waterontharder met een enkele cilinder zal zich tijdens het regeneratieproces tijdelijk afsluiten, waardoor u dan ongeveer een kwartier lang geen zacht water heeft. Bij een dubbele cilinder is dit niet het geval, hierbij zal de ene cilinder het overnemen van de ander. Het simplex systeem is natuurlijk goedkoper, maar is tijdens de regeneratie ietwat nadeliger.

Voor een klein huishouden in Tholen is dit niet erg, u zult het nauwelijks merken als er eens in de paar dagen een kwartiertje geen zacht water beschikbaar is. Op basis van het budget kan dan een keuze worden gemaakt. Daarnaast is het gebruiksgemak ook een factor die meeweegt, als u graag altijd zacht water wenst, kunt u natuurlijk ook voor de duplex kiezen. Op een elektrische waterontharder kunt u een tijdsklok instellen, dit is zowel een voordeel als een nadeel. Het voordeel is dat u dan nooit overdag hard water krijgt, het nadeel is dat de waterontharder ook zal spoelen als hij er nog niet aan toe is.

waterontharder-doorsnee
Water splash

Zakelijke markt Tholen

Voor de B2B markt kunt u ook terecht bij aquaverzachter.nl. Bent u een bedrijf of zzp’er uit Tholen die waterontharders wil afnemen? Aquaverzachter.nl brengt u in contact met een bedrijf dat ook voor zakelijke afnemers in Tholen waterontharders aanbiedt. U kunt de waterontharders vaak tegen een gereduceerd tarief afnemen, om deze vervolgens zelf te installeren.

Bedrijven in Tholen

De industriële waterontharders werken op dezelfde manier als de huishoudelijke apparaten. Het enige verschil is dat er meer cilinders worden gebruikt, en de cilinders vaak een groter harscompartiment hebben. De industriële waterontharders zijn bijvoorbeeld geschikt voor; horeca, appartementencomplexen, zwembaden, bedrijven, scholen, zorgcentra en boerderijen. Met de grotere waterontharders is er genoeg capaciteit om een heel gebouw in Tholen te voorzien van zacht water. Deze waterontharders werken net als de gewone waterontharders ook met een zoutbak, al zijn deze natuurlijk wel een slag groter. Per duplex, dus twee cilinders, is er 1 zoutbak aangesloten.

De industriële waterontharders zijn altijd duplex modellen. Afhankelijk van het waterverbruik kunnen hier meerdere cilinders aan verbonden worden. Zo komen er uiteindelijk meerdere duplexen bij elkaar te staan, die allemaal op elkaar aangesloten zijn. Als er 4 harsflessen zijn, zullen de overige 3 flessen door blijven spoelen als 1 in regeneratie is. Deze grote installaties kunnen zelfs geplaatst worden tot 2 meter onder het rioolniveau! Bent u een bedrijf in Tholen dat op zoek is naar een grote waterontharderinstallatie? Laat dan uw gegevens achter via het contact formulier, zodat wij kunnen zorgen dat een passend bedrijf contact met u opneemt.

De zoutbakken kunnen wel 3 meter van de waterontharder geplaatst worden. De industriële waterontharders zijn ontworpen om hoge pieken te kunnen verwerken. Zo kan de waterontharder gewoon door blijven werken tot pieken van 21m3 per uur.

Wilt u ook de voordelen van een waterontharder ontdekken?

Neem vrijblijvend contact op met Aquaverzachter.nl. Wij brengen u in contact met de beste specialisten uit Tholen!

waterdistributie

Bypass

Een bypass is een soort systeem dat de waterontharder tijdelijk uit kan schakelen. Deze bypass zit niet standaard op alle waterontharders, let hier dus goed op. Aquaverzachter brengt u altijd in contact met een bedrijf dat deze optie wel biedt. Een bypass is voornamelijk handig als u in Tholen woont en bijvoorbeeld de voorzitter van Tholense Boys bent en een waterverzachter voor de douches wilt hebben. Dan zou het zonde zijn om de velden te besproeien met zacht water.

De waterontharder wordt vaak geplaatst op plekken waar u er nog makkelijk bij kunt komen, zoals in de meterkast, een trapkast of in de garage. De waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst. Zit deze in de kruipruimte? Dan kan het zijn dat het wat moeilijker is voor u om de bypass om te schakelen. Als u hier van tevoren van op de hoogte bent, kunt u samen met de installateur kijken of de waterontharder wellicht ergens anders geplaatst kan worden. Een bypass kan erg handig zijn, zeker als u soms geen zacht water nodig heeft.

Wij staan graag voor u klaar in Tholen

team-1

Joanne Kieviet

Manager

team-2

David de Groot

Online marketeer

Auteur: Dana Levina

Dana Levina

Administratief medewerker

FAQ

Uw koffiezetapparaat of de vaatwasser wordt bij installatie altijd in ingesteld op een bepaalde hardheid. Nadat u de waterontharder heeft aangeschaft, kunt u deze hardheid wijzigen. Mocht u dit niet doen, dan zullen de apparaten aan blijven geven dat zij ontkalkt moeten worden. Dit kunt u dan negeren, er zit geen kalk meer in het water, dus de apparaten hoeven niet ontkalkt te worden.

Na de installatie van uw waterontharder hoeft u geen zout meer toe te voegen aan uw vaatwasser. Normaal gesproken zit er in een vaatwasser ook een onthardingsfunctie, waardoor de ontharder zout nodig heeft om dit schoon te spoelen. Met uw waterontharder is deze functie niet nodig, en kan de vaatwasser gewoon zijn werk doen, met zacht water.

De waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst. In veel huizen in Tholen is dit in de meterkast of in de kruipruimte. In enkele huizen betreft het een garage. De waterontharders worden vaak in de meterkast of kruipruimte geplaatst. De zoutbak kan enkele meters van de waterontharder af staan, deze moet natuurlijk af en toe bijgevuld worden. Zo kan de waterontharder bijvoorbeeld in de kruipruimte staan en de zoutbak in de meterkast, zodat het luik niet open hoeft tijdens het bijvullen van het regeneratiezout.

Vroeger gebruikte men altijd regenwater, waar geen kalk in zit. Pas toen er gebruik werd gemaakt van leidingwater, kregen we daardoor kalk binnen. Als u in de dagelijkse behoefte van kalk zou willen voorzien, zou u ongeveer 50 liter water met kalk per dag moeten drinken. Als u in Tholen een waterontharder aanschaft, heeft dit dus geen effect op uw kalkbehoefte.

Er zit per merk natuurlijk een verschil in de kwaliteit van onderdelen. Gemiddeld gaan de waterontharders 20 tot 25 jaar mee. Hiervan heeft u vaak ook nog een groot aantal jaren een garantietermijn. De investering voor de waterontharder loont zich dus goed!

Scroll naar boven